Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2008 09:57 - „Рийдърс Дайджест” търгува некоректно
Автор: liliahristova Категория: Политика   
Прочетен: 140224 Коментари: 185 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

По празниците ми се наложи да успокоявам една възрастна жена от нашата къща, която беше губила душевното си равновесие заради томболата на „Рийдърс Дайджест”. Бях вече позабравила тази случка, когато днес сутринта около пощенските кутии отново се появиха познатите от две години жълти пликове на издателството.

Миналата година жената редовно отваряла и отговаряла на подобни писма. В резултат я заливали все по-често с нови и нови предложения за купуване на книги, дискове и прочие. Останала с убеждението, че понеже купува продуктите на издателството, има шанс да спечели награда. Към тази мисъл я навело наблюдението над останалите пощенски кутии. В първите месеци и други хора получавали подобни пратки, накрая останала само тя. Най-редовната. Около 300 лв. похарчила за луксозни издания. Попълвала безкрайни формуляри с печеливши номера на билети. И към края на годината се започнало:

„Уважаема госпожо ...,

За нас е изключително удоволствие да засвидетелстваме нашето дълбоко уважение към най-отбраните ни клиенти като Вас!...”

„Уважаема госпожо ..,

Печелившият номер за Регионалната награда на стойност 1500 лв. е изпратен на жител на Вашия регион!... Вие единствени в София сте получили номер ......, който може да е печелившият!... Изтъркайте златното покритие върху Вашия Сертификат за привилегии и проверете дали отдолу е отпечатан номер... Ако двата номера съвпадат, на 21 декември 2007 г. ще бъде издаден чек за 1500 лв. на името на .....” (нейното)

Любопитно, двата номера съвпаднали и жената решила, че печалбата й е в кърпа вързана. Побързала да изпрати в срок и поредния отговор. Дошло и поредното съобщение, в което пишело, че в следващите няколко дни ще получи специалния сертификат за участие. Трябвало дори да отбележи дали й е необходима нощувка за тържеството на 21 декември и с колко души ще пристигне там. След това започнало дългото чакане. Нейният сертификат не дошъл. Всеки ден проверявала пощенската си кутия, оглеждала и стълбищната площадка, където много често се подхвърлят пощенски пратки.

„6 номера за участие са издадени на Ваше име и Вие сте включени в официалния списък. Пазете тази карта до пристигане на официалните Ви документи.”  Официалните документи не стигнали до нея! Но получила цветна снимка на директора на томболата Теодор Цеков с автограф!!! Получила и поздравления от шоумена Ники Кънчев с пожелания да се срещнат на церемонията по награждаването.

Епистоларният флирт спрял дотук. Свещената дата 21 декември отминала, отминали Бъдни вечер и Коледа, а жената си развалила съня от напрежение. Тогава и се заприказвахме, тя оглеждаше пак стъпалата около пощенските кутии и докато се поздравявахме с Христовото Рождество, сподели болката си. Пазеше у дома си цялата кореспонденция и когато зачетох тамошните послания, разбрах колко е лесно да подведеш един добронамерен и наивен човек.

Бях много изненадана точно тя да се излъже така. Интелигентна, с голямо семейство и много ангажименти около деца и внуци, тази жена в късните години на своя живот се беше поддала на изкушението да разчита на късмета си. Беше купила ненужни вещи само и само да продължи участието си в томболата. Питам се колко ли хора като нея са пазарували луксозни книги на изключително високи цени с тайната надежда да си възвърнат харчовете. Вероятно не са малко и сигурно „Рийдърс Дайджест” добре печели от този бизнес, щом тази година започва третата си поредна томбола. Вече и в интернет. Надявам се моите съседи да проявят малко габровска спестовност и андрешковска хитрост, за да няма в навечерието на следващото Рождество още някоя смутена душа.

 



Тагове:   дайджест,


Гласувай:
1



1. rgeorgiev - И на нас ни изпращат постоянно ня...
10.01.2008 10:33
И на нас ни изпращат постоянно някакви "писма", адресирани лично към брат ми. От къде му имат личните данни е доста спорно, ама веднъж като те набарат няма спасение. Никога не сме отговаряли или купували нещо от тях, а те не спират с нахалните си изпълнение. Много са забавни понякога, стига да съм в настроение да чета щуротии ;)
А това че не е коректно - еми то много неща са некоректни, ама това е положението. То си е някаква томбола все пак, въпреки че е представена все едно още от началото точно на теб ти е сигурна печалбата. Има хора дето се хващат, продължават от Рийдърс да им пращат "промоции". Просто е все пак :)
цитирай
2. viovioi - Да, и тия са големи гадове..
10.01.2008 11:34
Получавах много писмаи даже в едното ключ за лек автомобил!!! Трябваше само да купя нещо за около 100 лева.. Изпратих им писмата обратно с едно запитване : Ще получа ли фактура с касова бележка? И повече не получих нито едно писмо. Те са нелегални като Ейвън и ООрифлейм и мн други, нямат счетоводна отчетност, а козметичните продукти се внасят нелегално в багажници на коли???? Ужаст!! Това го разбрах от един тираджия, който каза, че малко мини вамче е било спряно и арестувано в Румъния бъкано с мазила...
цитирай
3. liliahristova - Потребителската култура у нас направо си липсва,
10.01.2008 11:36
с малки изключения. От друга страна, томболата си е съвсем законна. Мене ме е яд, че хора, които иначе изглеждат стабилни и разумни, се хващат толкова лесно на въдицата.
цитирай
4. liliahristova - Спомних си още нещо
10.01.2008 11:43
и като проверих в интернет, ето визитна картичка на бившия зам.-главен редактор на "Рийдърс Дайджест", който дълги години е бил емигрант:
"Име: Димитър-Иван Евстатиев Паница
Роден на: 2 ноември 1930 г. в София
Позиция: председател на фондация "Свободна и демократична България"
Титли: почетен член на Българската академия на науките, член на Международния институт за стратегически изследвания (Лондон), на Англо-американската пресасоциация (Париж), на френската "Фондация за бъдещето", на Института за демократизация в Източна Европа (Вашингтон), на Института за пазарна икономика (София). Член-основател на Съвета на директорите на Американския университет в България и почетен председател на "Джуниър Ачийвмънт", България. Член на Съвета на Международната награда за гражданска смелост (Ню Йорк), член на Управителния съвет на новоучредената "Балканска фондация за децата и младежта"
Носител на: най-високия български граждански орден "Стара планина", I степен"

А вижте и това:
http://www.readersdigest.bg/RD_news_old3.php
цитирай
5. анонимен - ха ха ха ха ха......
10.01.2008 11:51
Много се смях, като чух как са я "метнали" тази лековерна бабичка :-))))))))))))
цитирай
6. анонимен - Много ги мразя тези мошеници
10.01.2008 11:56
Това издателство е отвратително! Как може едно уж сериозно издателство да си продава по такъв начин книгите! И писмата им са абсолютно некоректни, трябва да ги четеш по доста пъти, за да схванеш смисъла им. А някои изобщо не го схващат...
цитирай
7. анонимен - Не само мошенници....
10.01.2008 13:52
Не само мошенници, и престъпници спрямо природата. Като си помисли само човек колко ли дървета са унищожени за да пишат големите си глупости на многобройни листове хартия. Аз също получавах такива писма и реших да си направя експеримент с тях, аименно:
Отговорих с плик с маркировка "Да", което означаваше че искам да ми изпратят не помня каква книга. Случи се по време на летните отпуски и когато се върнах видях че ме чакат две известия за получен колет в пощенския клон от тях. Не отидох да го взема. Изненадата ми беше голяма когато получих ново писмо от тях за участие в томболота като в писмото им имаше благодарност че съм купил от тях въпросната книга и ми предлагаха още "по-интересна" и разбира се по-скъпа.
цитирай
8. анонимен - Не съм съгласна, че са некоректни. ...
10.01.2008 13:59
Не съм съгласна ,че са некоректни. Аз лично си закупих две от книгите им. Останалите продукти не ме интересуваха и не си ги закупих. освен това можеш да участваш в томболата без да закупуваш продукта. Мисля че не е редно да обвиняваме другите за собствената си слабост. Не разбирам защо трябва да ги плюем?
цитирай
9. natalin4eto - И мама получава тези "жълти писма"...
10.01.2008 14:13
... и действително поръчва... последната поръчка която направи е за едни позлатен... незнам си какъв часовник... постоянно и пишат глъпости... от сорта, че е един от най-важните клиенти... че има голяма вероятност да спечели... някакви такива велики глупости... Е тя все пак не е чак толкова поласкана от писмата и от лъжливите думи вътре... но ако си хареса нещо... няма защо да не го поръша... Вярно не е чакала нон стоп пред пощата... не ги приема нещата на сериозно... участва в уж "Големите томболи" , ама файда никаква... аз даже не съм много сигурна че някой въобще взима обещаните суми, че някой ги печели изобщо... За мен и за повечето хора от нашия грат „Рийдърс Дайджест” си останаха легендарни мошенници...
цитирай
10. анонимен - Не е луд този,
10.01.2008 14:14
който яде баницата, нали!
цитирай
11. anabel4o - И аз участвах в първата им томбола, ...
10.01.2008 15:34
И аз участвах в първата им томбола, но без да купувам изданията им. За първи път участвах в подобно безумие. Получавах същите пликове, които са пращали и на Вашата съседка. Пак бях "единственият" от района и т.н. Питаха ме как бих желал да получа евентуалната печалба. Последният плик така и не пристигна, и аз така проверявах всеки ден, напразно... Беше ми интересно кой ще спечели, затова бях отбелязал в едно от многото писма, че желая да ми изпратят списък с печелшите, но ме пропуснаха. :))
цитирай
12. анонимен - Това е по-гадно
10.01.2008 18:13
и от М-Тел и шибаните им фолксвагени! Писна ми от евтини манипулации... "Представи си, че печелиш", "Съседът ти вече спечели", "Ти си специален" и други... Нарича се НЛП - невролингвистично програмиране - въздействие върху подсъзнанието и контрол върху чувствата чрез думи... Представи си... Почувствай... Как би се почувствал ако...
Веднъж четох една книга за манипулативното общуване чрез НЛП - е, сякаш по учебник са съставени всичките тези гадни, досадни и тъпи кампании!
цитирай
13. nakom - Трябва да си пълен идиот
10.01.2008 18:17
за да се впишеш в такива томболи.Нещо като да ти звънне на телефон, твой отдавна забравен братовчед с ромски акцент, да ти поиска 5000 лева и да му ги дадеш.Нищо не оправдава идиотизма, а парите на тъпите, по-право принадлежат на умните.Така че спрете с това хленчене по интернета, нищо не оправдава диагнозата Аз съм тъп и лековерен
цитирай
14. liliahristova - № 13, тези кампании наистина са като по учебник,
10.01.2008 23:01
а сигурно има и учебници, написани след първите им пробни акции.
nakom, това разделяне на тъпи и умни не ми допада, по-скоро има наивници и хитреци, но това не означава, че не трябва да се опитаме да подострим подозрителността на първите, нали?
цитирай
15. pustoi - Тея са си секта
11.01.2008 03:07
а на всяка секта някой малоумник ще се самоубие ритуално. Щом акъла не помага, не помага и господ!!!
цитирай
16. анонимен - Мошенници от класа
11.01.2008 21:19
Всички,които сме получили писма сме единствени в региона ?????????
цитирай
17. liliahristova - Сагата продължава, да му се не види!
11.01.2008 22:44
Днес на стъпалата срещу пощенските кутии имаше три тютюневи плика - единият адресиран до моята госпожа. Отворихме го и отново имаше съобщение да чака поредната пратка. Най-нахалното беше, че и в съобщението, и на плика имаше клеймо: "Валиден за 2007 г." Колко ли епизода ще са необходими, за да стигнем до края на флирта?!
цитирай
18. danel - Кой още участва в тази масова психоза
13.01.2008 16:21
И аз получавам тези досадни пощенски пликове, адресирани едва ли не персонално до всеки. Тази "персонална конфекция" веднага задейства лампичката в мене, но очевидно не при всички е така. В началото обаче силно се изумих, че издателство като Рийдърс дайджест, публикувало огромна част от научната литература, която някога съм използвала, да се занимава с подобна рекламна и дистрибуторска дейност. Не повярвах, че нивото вече е толкова ниско. Замислих се кой друг може да има изгода от такава разпространителска дейност. Всички се насочват с пликове с ръка към пощите. Това е, един от реалните партньори очевидно са "Български пощи" ЕАД. Сигурно има и други. Аз лично не искам да ме безпокоят с такива писма и екзалтирани текстове, че аз съм избрана за специално участие. В писмата има публикувани телефони. Направете както направих аз- обадете се и кажете да забравят вашия адрес. В София има толкова хубави книжарници- ако искам ще отида, ще поседя както обичам около един час и ще разгледам какви книги се предлагат и ако поискам ще си избера. Нямам нужда от томболи и смешни словоизлияния за да си купя книга.
цитирай
19. анонимен - За "Рийдърс Дайджест"
15.01.2008 11:50
Това издателство е създало директния маркетинг, така че не виждам защо се възмущавате. Никой не ви задължава да купувате, а освен това можете да върнете книгата до 7 дни, ако не я харесате. Аз лично имам доста техни книги - като качество и съдържание са страхотни.
И участието в томболата не е обвързано с покупка. Въпрос на внимание при четенето е.
цитирай
20. анонимен - ЗА ТОМБОЛАТА 2007
22.01.2008 23:36
Съжалявам,че по-рано не отворих интернет,за да попрочета някои неща за томболите на "РИЙДЪРС ДАЙДЖЕСТ".И аз направих доста солидни покупки,но човек се учи докато е жив.Надявам се повече да не ме зарибяват подобни томболи и големи награди.Много съм ядосана на самата себе си заради доверчивостта си.
цитирай
21. анонимен - ТОМБОЛАТА
22.01.2008 23:50
И да съжаляваме и да не съжаляваме,парите сме ги похарчили.Дано други да не ни последват.Сега ще коментирам нещо,което сигурно малко хора са го забелязали.В края на томбола 2007,уж вече всичко приключи,наближаваше деня за теглене на наградите,а аз продължавах да получам писма.Стана ми интересно и реших да прочета текста дори и с най-ситния шрифт.Пак ми бяха запазили 6 номера,пак аз бях техният най-ценен клиент,избранника от нашия регион.И накрая установих ,че става въпрос вече за ТРЕТАТА ТОМБОЛА 2008Г.ТОВА ВЕЧЕ ПРЕЛЯ ЧАШАТА НА ТЪРПЕНИЕТО МИ И НАКЪСЪХ НА ПАРЧЕНЦА ВСИЧКО.ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕХ дано повечко хора прочетат тези редове
цитирай
22. liliahristova - Впечатлена съм от интереса към темата
23.01.2008 08:24
Писмата продължават да пълнят пощенските кутии, ние във входа дебнем за името на гореописаната госпожа и като видим адресирано до нея писмо, направо го хвърляме, за да не се дразни допълнително. Надявам се повече хора да харчат разумно парите си и да се замислят, преди да започнат флирт с подобни рекламни кампании.
цитирай
23. анонимен - БЛАГОДАРЯ за ценните съвети!
29.01.2008 18:01
Съжалявам, че толкова късно видях написаното от вас, но поне поне си спестявам сегашната пратка. Тъкмо бях приговила плика с "Да", ама ще има да чакат! И един практичен съвет от мен: В Интернет има ВСИЧКО. Не се затрупвайте с книги и изобщо с нищо на "хартиен носител". В това се убедих след като ми се наложи да разчиствам книгите от две къщи, след като родителите ми починаха, и третата беше моята, когато се местихме в нова къща. Беше непосилен труд, да прекараш всеки том през погледа си и през съзнанието си, за да прецениш кое заслужава да бъде запазено. От втората употреба взеха само криминалетата и готварските книги и това реши проблема - дадох всичко на един клошар да ги върне за стара хартия. А бяха ценни книги от добри автори, придобити с чакане на опашка по времето на комунизма. Оставих си само детските книги, да се учат внуците да четат (още нямам внуци).
цитирай
24. анонимен - за томбопата
01.02.2008 15:09
Целта на тази скапана томбола е,че трябва да се намерят глупаци за да им купуват скапаните продукти.А това,че не те задължават да купуваш, а можеш да участваш в томболата е пълна лъжа и порнография.Вижте в интернета как и кога можеш да продължиш да играеш за да спечелиш. Единственно,ако натиснеш "ДА" съгласен съм да закупя продукта ви ,можеш да продължиш по-нататък.ТОВА СА мОШЕННИцИ И НЕ СИ ХАрчЕТЕ ПАРИТЕ.ДОСТАТЪчНО НАРОДЪТ НИ Е БЕДЕН.
цитирай
25. анонимен - всичко е лъжа
19.02.2008 10:27
всичко така е нагласено ,че ще спечилиш,според мен целта е една, колкото може повече да си продават книгите ида лъжат хората които се надяват чеможе да спечелят
цитирай
26. анонимен - мн сте зле
19.02.2008 13:03
1.кои са личните ви данни адреса е публична информация и може да се вземе от всеки регистър 2.имената си давата вие доброволно 3.егн никаде не се изисква 4. изрично пише във всяко едно писмо че закопъването на продукти не е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ,защо не си четете кореспонденцията.А И НИКОЙ НЕ ВИ КАРА НАСИЛА ДА Я ИГРАЕТЕ ТАКА ЧЕ СЕ ЗАМИСЛЕТЕ КОИ СА ГЛУПАЦИТЕ
цитирай
27. анонимен - abe
29.02.2008 10:55
и вашия код не е много ясно поставен в замъгленото пространство, така че може би си пиша на този дето духа...Смятам че всичко това е една много добре организирана финансова верига, която започва от най-високо и стига до Ники Кънчев. А той е човек, който щом става въпрос за пари, няма навик да мисли...Може би е прав, но само за себе си. Така че веригата е добре изработена някъде навън от нашата страана и то преди много много години и продължава да действа. Затова и избират едно такова лице, което всеки ден се появява отнякъде и се опитва да те забавлява или пък грее от някоя реклама. Избират те у нас лицето на Ники Кънчев и сякаш казват: ако има нещо, псувайте него! И българина го псува на воля...Така че дори да си приказваме по телефон или така, всичко това няма смисъл. Има смисъл ако се потърсят органите които са разрешили и сложили подпис където е нужно, за да се появи това загадъчно нещо с лика на Ники Кънчев, да се направи анализ олко още такива подписа има върху доста други разрешителни, които "бъркат" в душата на българина и се опитват да го префасонират...и т. н. Само затова трябва да се пише всеки ден, докато ууврят нечии глави, а не така само да се обиждаме един друг. Това насажда омрааза, а може би това е и целта на въпросните "разрешители" ...Така че нека бъдем човечни един към друг - крием у себе си достатъчно потенциал да направим много и за себе си и за другите!!!...
цитирай
28. анонимен - Ал Капоне и длъжниците
04.03.2008 20:04
Замаян от многогодишната слава на издателството, което е възпитавало няколко поколения американци, реших да си купя книгите, е - останах малко смутен, че започнаха да предлагат бижута, часовници и какви ли не джунджурии, като лавка в Илиянци. И тогава дойде кулминацията - след като платих двете книгите, пристигна съобщение да платя втората книга отново. Обадих се, и вежливо казах, че втората книга вече е платена. Пропускам ключовете за лъскавите коли. Работя в пункт за изкупуване на цветни метали, където ромите носят хиляди подобни ключове в чували.Е, и аз бях единствен в региона, но и възрастната ми майка, която живее на запад от София получи подобни писма с обозначени лични данни. Както и да е. Към днешна дата получих съобщение, изпълнено с любов и хуманност : "Поради дългото забавяне на Вашето плащане, името Ви бе прехвърлено към отдела за събиране на лоши кредити...Във Ваш интерес е да заплатите дължимата сума днес, за да избегнете последващи действия от наша страна..." Колко познато от филмите, нали? И понеже нямам намерение да пълня фонд "пощенски пратки" на издателството, ако в България се появи безалкохолната напитка "One Up" , вместо "Seven Up" за всички, които знаят как Ал Капоне събира пари, ще знаят какво се е случило в Чикаго. Горчива шега. Казвам се Георги Миланов от Елин Пелин. "Рийдърс Дайджест" ли?
цитирай
29. liliahristova - Г-н Миланов, ние все по-често ставаме обект
05.03.2008 00:36
на търговски ухажвания. А възрастните хора, които са петимни за добра дума и вежливо отношение, са най-честите жертви на агресивната реклама. Поздрави!
цитирай
30. анонимен - поредния клиент
05.03.2008 17:48
За първата томбола, декември, имаше условие, че ако закупуш книгата, шансовете ни се увеличават. Добре, закупихме я. "Здраве чрез природолечение" - добре книжка. Сега пак пращат писма, но вече го няма това условие, пък и без това реших, че повече книги няма да поръчвам. Най-интерсното е, че с приятеля ми заедно пращахме писмата си, живеем на една улица, и от 1 месец само аз получавам писма, на него вече не му пращат, а уж заедно участвахме. Бях решила, че сега пращам последното писмо и повече няма да се занимавам, но те пак ме приканват да чакам някакъв поименен Сертификат. Какви са тези работи, всеки път едно и също - пращат ми, за да ги пратя, просто залепваш от едно място на друго и пращаш. Ама глупаво е, нито се попълва нещо, нито.....?! Така е, ядосвам се, но се и връзвам на маркетинга им, така че изцяло поемам вина за участието си.
цитирай
31. анонимен - рийдърс дайджест ли?
05.03.2008 18:41
днес получих познатото на всички"ИЗБРАНИ"писмо.пълни глупости!!!
цитирай
32. анонимен - нямат ли край глупостите на рийдърс дайджест?
05.03.2008 18:45
кога ще приключи въпросната томбола?
цитирай
33. анонимен - ГОЛЯМ СМЯХ ПАДА КАТО ЧЕТЕМ ПИСМАТА ИМ!
15.03.2008 18:43
И АЗ КАТО МНОГО ДРУГИ ПОЛУЧАВАХ ПИСМА И ОТНАЧАЛО МИ БЕШЕ ИНТЕРЕСНО.ПОРЪЧАХ СИ И ЕДНА ОТ КНИКИТЕ ИМ,НАИСТИНА ЛУКСОЗНО ИЗДАНИЕ ,НО В ПОСЛЕДСТВИЕ СЕ ОСЪЗНАХ,ЧЕ В ВРЕМЕТО ,КОГАТО МОЖЕЩ ДА ПРОЧЕТЕШ КАКВОТО ТЕ ИНТЕРИСУВА В ИНТЕРНЕТ НЯМА НУЖДА ОТ ТЕЗИ КНИГИ.ОТДАВНА НЕ ОТГОВАРЯМ НА ПИСМАТА ИМ ,НО ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ГИ ПОЛУЧАВАМ.ЧЕТА ГИ НА ГЛАС ПРЕД ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО И КОЛЕГИТЕ И ПАДА ГОЛЯМ СМЯХ.НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ТЕЗИ ЗАБАВЛЕНИЯ.
цитирай
34. анонимен - От Лора
20.03.2008 17:23
Мили момчета и момичета,
благодаря ви за мъдрите думи. Аз съм една достолепна жена на средна възраст. Като последен глупак се хванах на тяхната въдица и си купих една от книгите им и разговорника по английски език. Миналата година, за да не плащам пощенски разноски, ходих в тяхния офис да пускам многобройните им писма в които бях избран елитен клиент.
Тази година по същия начин се опитват да ме зарибяват. Сега съм получила платинена оферта. Просто им се чудя, не виждат ли, че трудно ще продадат Андерсеновите приказки на цена от 76 лв. Българите са достатъчно бедни, а и антикварите продават много по-добри стари издания с добър превод. Не зная кой им прави преводите, но те са под всякаква критика. А също и рецептите им за готвене са на най-ниско ниво.
Благодаря ви момчета и момичета просто сега си мислех дали да си купя дисковите им с танцова музика. Но вие ми помогнахте да ги забравя завинаги.
С обич
цитирай
35. анонимен - не изкам повече да ме безпокоите по никакъв начин, още един контакт и ще ви побъркам
01.04.2008 15:45
изпатих си от досадното рийдърс дайджест, не само са мошеници, но и големи лепки, захваната ли се с теб няма пускане, по телефона още миналата година повече от яростно им изревах, че не ща да ги чуя, въпреки това пак получава писма, днес направо на имейла си получавам нова покана за проклетата им томбола, откъде го имат? Храносмилателни органи такива , пари си имам, вашите не искам и не ме интересуват, ако още един път ми напомните за себе си, ще ви ...
цитирай
36. анонимен - Ot Irena
10.04.2008 15:56
Не заблуждавайте хората с тези простотий!!!
цитирай
37. анонимен - anonimen
15.05.2008 11:27
непрекъснато изпращат писма със същия текст,като
свърши едната томбола започват със честито вие
сте късметлия да участвате в следващата томбола
според мене са абсолютно некоректни и нелоялни.
Дори де не поръчваш те заливат със писма.изглежда печелят и от хартията на която пи
шат писмата
ева
цитирай
38. анонимен - еднаквост на писматта
15.05.2008 15:49

Правили сме сравнение на писма с различни имена.
Та те са абсолютно еднакви по съдържание,по номера,по ключове, по зарибявки и т.н. Различават се само по имена и адреси. Ужас! Но го разбрах твърде ксъно.
цитирай
39. анонимен - мммм да
22.05.2008 18:30
те са определено хора намерили своето призвание :) щом ги бива в това и щом има такива да им се връзват ще продължава...дано да не е измама :) защото ще бъдат заклеймени рано или късно :)
цитирай
40. анонимен - count me in
02.06.2008 17:25
и ние бяхме така... миналата година пускахме ли пускахме писма с надежда... само дето ние си купихме първата книга, която ми върши страхотна работа, но на всички останали отговорихме с плик "не"... и продължавахме да сме им "най-отбраните клиенти", и продължаваха да ни "пазят" голямата награда и бла, бла... тази година естествено писмата са адресирани вече поименно, но... не благодаря. Сега обаче са пуснали една книжка, която определено искам да си взема и... защо да не е с подарък... и въпреки, че не съм им отговорила на нито едно писмо от началото на годината и съм купила една единствена книга от тях още съм им "най-отбран клиент" е как стана тая работа...
цитирай
41. анонимен - това им е работата
10.06.2008 11:22
Не разбирам тези, които се възмущават от РД. Толкова приказки...Някой да ви е хванал насила да ви кара да поръчвате? А какво пишели? Ами това им е работата. Мен пък техните писма ме забавляват. Никога не съм си и помисляла, че за тях съм избраната, най-ценната им клиентка и т.н. Гледам на нещата с интерес как си правят бизнеса. Е, малко взе да ми доскучава от високопарни фрази, но когато реша мога и да не ги чета. Надявам се, че ще се разберем с тях културно, когато им се обадя да спрат да ми пращат писма, да бъдат така добри и да го сторят. Отвреме-навреме си поръчвам каквото ми хареса и мисля на фона на тяхната ежемесечната атака от предложения, това което съм взела и като бройка и като качество си е много разумно и умерено. А относно егенето се опитвам да се сетя давала ли съм го някога, но не помня такова нещо. Важното е да не се вманиачаваш и да мислиш че колкото повече поръчваш толкова повече увеличаваш шансовете си за печалба.
цитирай
42. анонимен - рийдърс дайджест са мошеници
16.07.2008 09:22
рийдърс дайджест са мошеници на дребно
използват типично спамерски похвати да печелят от (неуки) хора. ГАРАНЦИЯ ЧЕ НИКОЙ РЕАЛНО НЕ Е ПОЛУЧИЛ НАГРАДА! Получихме 2-3 писма в нашия вход - "до живущия на улица бла бла" - е каде го има тва??! Абе купувайте си книгите ако ви интерисуват но иначе аз не бих си купил и да ми хареса нещо
цитирай
43. анонимен - анонимен
30.07.2008 11:30
пълни боклуци,п не считам,че е пресилено. напротив мисля си даже че че е меко казано за тях. все се надявам че някой по-умен ще им го върне...........
цитирай
44. анонимен - Досадници
23.09.2008 14:01
Рийдърс дайджест са големи досадници.Вече втора година ми досаждат с техните писма.В началото си поръчах 2 книги и от тогава непрестанно ме заливат с писма,въпреки,че не съм им отговаряла повече от година.Писна ми от тях....и по интересното е откъде ми имат данните,след като по него време не съм ползвала интернет и не съм била регистрирана никъде????
цитирай
45. анонимен - Дръж се земьо, шоп те гази
27.09.2008 12:14
Точно като всички вас, аз също получих пликове с ключове и големи страници напечатани с големи глупости, та реших да проверя какво ще каже по въпроса гуугъл. И какво мислите, че се оказа? Нито един от всичките кандидати участвали в томболата не е спечелил награда или поне не е драснал един ред в интернет. Всички коментари съдържащи името на фирмата са с оплаквания, като изключения правят няколко коментара на съмнителни личности защитаващи някакви неясни идеи.
П.С. Отначало, още докато отварях плика и зачетох глупостите се замислих, че навярно издателството бърка с подхода си. Нали се предполага, че ние Българите не сме като тъпите американци, и такива съмнителни лотарии придружени с ласкаене и уверявване в почти спечелената вече награда, не би трябвало да впечетлят почти никой. НО ЕТО, ЧЕ НЕ БИЛО ТАКА. НА БЪЛГАРИНЪТ ПАРИТЕ ЗА СМЕТКИ И ХРАНА НЕ МУ СТИГАТ, НО ЗА ЛОТАРИИ ДАВА ПО 100-200 ЛВ, ДА НЕ КАЗВАМ, ЧЕ ВИДЯХ КОМЕНТАР НА НЯКОЙ, КОЙТО СЕ Е ИЗЛЪГАЛ С ПОКУПКИ ЗА 1000 ЛВ............. Нима има какво още да се каже?!
цитирай
46. анонимен - в допълнение на коментара си
27.09.2008 12:18
само ще вмъкна, че докато има агнета, ще има и вълци. Приятен ден на стадото.
цитирай
47. liliahristova - При тъпите американци тази схема е работила преди десетилетия
28.09.2008 21:00
а бившите соцстрани са огромно поле неразработен пазар, чиито поданици са петимни за бърза и лесна печалба.
цитирай
48. анонимен - Иванов
10.10.2008 19:24
Няма какво повече да се каже - горе вече всичко е казано. Или почти всичко.
Сега видях, че са ЕООД с едноличен собственик ....
Но в ДАКСИ нищо не намирам - може би греша.
Някой да каже нещо по въпроса?
цитирай
49. анонимен - какво да правя
13.10.2008 22:43
получена е пощенска пратка /колет/ на мое име .
книга някаква,но като чета "добрите"отзиви ,мога ли да не я вземам/купувам/ .Предполагам че е с наложен платеж....
цитирай
50. liliahristova - Сигурно си я поръчал, или някой от твое име е решил да те изненада приятно
14.10.2008 14:23
Нищо не прави! Не ходи до пощата да я взимаш! Иначе ще последва лавина от писма със съблазнителни предложения.
цитирай
51. анонимен - Съседката спечели
24.10.2008 15:15
от тяхната томбола и отиде на екскурзия в Рим преди джа-три месеца, заедно с още един човек. Така че явно раздават награди...
цитирай
52. liliahristova - 3822-и читател с 55-и коментар, ти промени посоката на разговора
27.10.2008 22:24
Защо си анонимен? Любопитно ми е как изглежда съседката и колко продукта на РД си е купила. Късметлийка!
цитирай
53. анонимен - Kolio
01.11.2008 13:13
Не съм съгласен с негативното отношение към фирмата. Арогантното отношение е израз на НИЗКА КУЛТУРА.Никой не Ви задължава да играете на томбола. Томболата не е рулетка всички да печелят.Купуването на книгите няма общо с нея.Ако харесвате книгите ще си ги купите.Желая успех на играчите в томболата
цитирай
54. анонимен - люта тема-мноо яко!
06.11.2008 23:55
И мен се пробваха да ме зарибяват(измамят). Доядя ме! - Щото ме мислят за някакъв дето..сякаш съм... Ама те пък не знаят кой съм. Хм! Дали да не си поръчам книга и после да я копирам и да я кача в някой торент?
цитирай
55. анонимен - .....
07.11.2008 12:54
тва за торента е супер идея!!! и аз тази сутрин имах жълт плик в кутията си !! пишеше че съм финалист некъв !!
цитирай
56. анонимен - анонимен
07.11.2008 21:01
няма лошо нека пращат, аз съм човек от село и ми трябва подпалка за печката
цитирай
57. анонимен - анонимен
07.11.2008 21:01
няма лошо нека пращат, аз съм човек от село и ми трябва подпалка за печката
цитирай
58. анонимен - luiza
14.11.2008 11:44
аз не вярвам на рийдърс дайджест но някои предложения от книги ми харесват така че всеки сам да си прави изводи от тази фирма-не се забогатява от измами -а от работа но винаги можеш да се полъжеш когато си беден.лесни пари не се печелят лесно-винаги има последствия-психически че дори и физически-Чао-не се лъжете а работете-Ники Кънчев сигурно не знае къде е края на мотиката.
цитирай
59. анонимен - за баламите и тарикатите
17.11.2008 15:08
Когато баламите измрат, тарикатите сами ще изчезнат
цитирай
60. анонимен - РД-Пирамида
19.11.2008 08:37
Получавам тези писма вече година и половина,както бях участник във втората томбола,така преминах и в третата без да разбера как.Чакам с нетърпение да видя какво ще стане тази година.Аиначе вземала съм си няколко издания ,които представляват интерес за мен.
цитирай
61. анонимен - за мечтите и реалността
25.11.2008 19:33
Виждала съм много хора в нашата поща да пускат писма, да получават колети от РД, а колко пощенски клонове има в София, а колко населени места има в България...Голяма дейност развиват РД, голяма дейност и големи печалби сигурно имат, но то си е тяхна работа. Защо написах това досега? Защото 90-те хиляди са само за един, а хората които купуват не ми побира ума колко много са, но колкото е по-беден човек толкова повече си мечтае и се надява на чудо. Не искам да отнемам мечтите никому, но нека те да са малко по-реалистични, за да не ни боли много. С две думи - участвайте с мярка, а не да си давате парите за каквото ви трябва и не трябва. Не мисля че те броят и раздават наградите по заслуги.
цитирай
62. анонимен - търпението ми на привършване
26.11.2008 20:28
Възмущава ме, че ми пращат едни и същи документи по два пъти. Сигурно ако първия път съм отказала, да не би да съм застрадала защо ли не поръчах ай, ай...
Друго - то не бяха извънредни награди, то не бе чудо, а като погледнеш в сайта им - нищо. Никакви спечелили, стои информация от миналата година. Обещала съм си, че ще ги изтрая още малко, до края на годината, пък после ще видим ще се откачат ли от мен, ако както сами казват човек им се обади и им каже да го заличат като клиент.
цитирай
63. анонимен - това вече е прекалено
30.11.2008 16:02
Е, това вече минава всякакви граници. Преди два дни получих документи, в които пише че съм одобрен финалист за ЧЕТВЪРТАТА томбола. Третата още не се е състояла, те ме хлъзгат към четвъртата.
цитирай
64. анонимен - никой никого не кара на сила
01.12.2008 15:36
Здравейте прочетох коментарите, тъй като и аз си закупих една от книгите ,честно казано бях резервирана ,като повечето хора но да ви кажа книгата си я бива има много интересни неща в нея дори да е пълна поронография поне си струва . Българите сме черногледи и с течение на годините сме се научили да не вярваме на нищо и никого ,когато спечелим от някъде нещо ние не можем да повярваме,просто искам да кажа ,че никой не може да знае от къде ще дойде хубавото.
цитирай
65. анонимен - обещавам
06.12.2008 01:01
обещавам тържествено, че ако спечеля ще ви уведомя и ще се извиня ето тук за негативното си или по-меко казано недоверчиво отношение към РД
цитирай
66. liliahristova - Има нова рекламна вълна през електронната поща
06.12.2008 22:06
Току що изтрих поредното напомняне, че мога да спечеля 90 000 лв. Беше в моя мейл, но адресирано до някой си Красимир Калов. Тези рекламни трикове звучат почти като предупреждение - внимавай, не се отказвай, щото... после се ядосвай на себе си, като друг вземе парите...
цитирай
67. анонимен - къде сме нии, къде са те!...
11.12.2008 12:12
Като, че ли някой ни е допрял дулото до главата и няма мърдане...Когато не искаш или нямаш пари да направиш или купиш нещо, не жълти пликове - елмазени да са, просто не го правиш. Тази фирма печели по един определен начин и той е на принципа на т.н. зарибяваща реклама, но никой не те принуждава да поемеш кукичката. Да, в нета има всичко, но важната инфо трябва да си я купиш, дори и там. А техните луксозни издания наистина са качествени и като изработка и като съдържание за това, което предлагат - и пак важното е ако искаш. Ако си направиш сметката. Накрая се подсимхвам, като участвам в техните томболи, защото и аз като балкански субект си имам милиони на ум, но това е положението. Не ме мамят със сладките си и "единствено за мен " приказки, а ми внушават, че съм единствен. Ако ми се отвори парашута, мога и наистина да съм единствен. Разбира се, че не лягам и ставам с тази надежда!
Аз
цитирай
68. анонимен - анонимен
14.12.2008 15:24
Това издателство поне за мен е най-сполучливата фалшива тото игра.А това че има играчи са си виновни само те играчите
цитирай
69. анонимен - maniyanero
16.12.2008 18:35
Прочетох до тук всички коментари касаещи РД и тяхната томбола. Едно не ми стана само ясно : вие всички ли си имате кристални топки, благодарение, на които сте стигнали до толкова невероятни истини за нещо в , което нито сте участвали, нито сте ползвали каквито и да са продукти , предлагани от РД. Имам чувството, че всички, които само се регистрират за участие в томболите, просто се държат като махленски клюкарки и само се чудят кого още да оплюват....Ще ви дам един напълно безплатен съвет: прочетете някоя книга с басни и може би ще откриете там някой герой, който да е пълно ваше копие ....А що се отнася до РД - за мен те са много добро издателство и с удоволствие си купувам от тях книги, че дори и си ги чета с най-голямо удоволствие!!!!!!!!!
цитирай
70. анонимен - За РД
23.12.2008 14:26
Получих доста писма от тях.Пратих им плика с отговор НЕ.Радвам се че не се излъгах и не си поръчах.Когато кажеш клиентски номер се подразбира,че си бил клиент.Когато не си поръчаш нещо значи не си клиент.Забелязах,че почелят хора с клиентски номер.Оттам се усъмних, че има нещо нередно.Цялата работа е да се излъжеш и да си поръчаш книга.По едно време излизам и виждам пощажийката с доста писма в ръка.Отивам до съседното село и същата работа.Където се обърна виждам човек да се разхожда с тия писма.Нали си бил специален за района.Всичко е номер.
цитирай
71. анонимен - За РД
23.12.2008 14:26
Получих доста писма от тях.Пратих им плика с отговор НЕ.Радвам се че не се излъгах и не си поръчах.Когато кажеш клиентски номер се подразбира,че си бил клиент.Когато не си поръчаш нещо значи не си клиент.Забелязах,че почелят хора с клиентски номер.Оттам се усъмних, че има нещо нередно.Цялата работа е да се излъжеш и да си поръчаш книга.По едно време излизам и виждам пощажийката с доста писма в ръка.Отивам до съседното село и същата работа.Където се обърна виждам човек да се разхожда с тия писма.Нали си бил специален за района.Всичко е номер.
цитирай
72. анонимен - За РД
23.12.2008 14:26
Получих доста писма от тях.Пратих им плика с отговор НЕ.Радвам се че не се излъгах и не си поръчах.Когато кажеш клиентски номер се подразбира,че си бил клиент.Когато не си поръчаш нещо значи не си клиент.Забелязах,че почелят хора с клиентски номер.Оттам се усъмних, че има нещо нередно.Цялата работа е да се излъжеш и да си поръчаш книга.По едно време излизам и виждам пощажийката с доста писма в ръка.Отивам до съседното село и същата работа.Където се обърна виждам човек да се разхожда с тия писма.Нали си бил специален за района.Всичко е номер.
цитирай
73. анонимен - A.S.
25.12.2008 17:07
Аз съм от 2006г. Нито веднъж не спечелих и малка награда.Тези който печелят не се ли замисляте те са измислени герои .А тези с голямата награда по медиите са тяхни хора.Не се лъжете като мен безплатен обяд НЯМА .АНИ
цитирай
74. анонимен - аnonimno
26.12.2008 20:05
И аз участвах. Пращах и пращах но заблязах че още не съм изпратила едното и получавам друго писмо.Вярно е това ,че може да не си поръчваш и пак да участваш но -???? Затова реших че томболата е голяма порнография.Поръчах си книга за чудесата на света. Оказа си много интересна. Падам си и по бижутата - поръчах си капката но не съм сигурна в истинността на сертификата придружаващ пратката относно камъните сваровски като знам какви избарани писма ни пращат.Някой може ли да каже как стоят нещата -да повярвам ли в бижуто ??? /много е красиво в действителност/МД
цитирай
75. анонимен - 3. viovioi - Да, и тия са големи гадове..
26.12.2008 20:46
Смело мога да заявя, че отговорността е лична и ако прочетеш провилно, няма да се излъжеш. Относно коментарите ви за козметичните гиганти Ейвън и Орифлейм, Ви заявявам, че няма такова нещо. Представител съм на Ейвън и ви гарантирам, че всичко при нас е коректно. Ако желаете ще ви покажа всякаква документация, която доказва, че сме изрядни като данъкоплатци. До този момент нямам нито един клиент, който да се е оплакъл относно качеството на продуктите. За миниванчето, което споменавате, явно е било пълно с фалшива стока. Всичко, което получаваме е придружено със сертификат за срок на годност и произход. При нас контакта с криента е директен, ние си получаваме стоката от представителството и уверявам ви, тя пристига там директно от производителя.
Да се върна пак към томболата, никой не ви задължава да участвате. Четете внимателно правилата и няма как да останете излъгани. Ако нещо не е ясно, има посочени телефони, на които може да се информирате. Благодаря ви за вниманието.
цитирай
76. анонимен - za was glupaci
27.12.2008 09:23
omrazna mi ot was rea........ ne me zanimawaite powe4e, 4e 6te mi pisne i neznam.......Po golemi lajci ne bjh sanuwala ....
цитирай
77. liliahristova - Вече цяла година спорът не затихва
28.12.2008 11:31
Това само показва колко хора са се усетили подлъгани.
viovioi, сред нас има мнозина, които лесно се подвеждат, има възрастни, които не четат всичко, защото е с дребен шрифт, има наивници, които вярват, че това е златният им шанс да започнат друг живот. Активният, информиран и разумен човек ще действа точно както ти съветваш, но рекламите изобщо не са насочени към него, а към ония, които лесно се поддават на внушения за бързо забогатяване.
цитирай
78. анонимен - търгуват с надеждата
28.12.2008 16:34
Понякога си мисля,че късметът съществува, друг път ,че е дума ,която нищо не значи. Майка ми от 3 години редовно участва в томболата на въпросното иадателство,но резултат никакъв. Не става въпрос ,че се е надявала на голямата награда, а на факта,че с всяко следващо получено писмо те спекулираха с човешката надежда. До този момент аз дори я подкрепях да участва, но от момента, в който ми направи впечатление,че те изпращат редовно писма само на онези, които купуват техните продукти ми стана ясно ,че и те са поредните измамници. От тяхното издателство сме си купили само една книга, защото мисля, че ще се съгласите ,че не всеки може да си позволи техните специални издания само за по 50-60 лв.И така от лятото за моя най-голяма радост не сме получавали писма от тях, защото на тях им стана ясно , че ние не сме хора, които постоянно ще купуват безценните им книги,колкото и хубави да са те, а на мен ми става смешно , колко наивни всъщност може да сме ние хората. От цялата ситуация ми е жал за майка ми, защото за пореден път някой разби надеждите и.И кажете ми после как може да вярваш в нещо или в някого?
цитирай
79. анонимен - десислава димитрова-рд те са печалившите в тази игра
30.12.2008 20:21
2007,2008 получавам тези писма и съм
възмутена,че се подиграват с нещастието на хората
за тези две години съм похарчила около 20 лева за пощенски марки,направете сметка всеки човек като похарчи по 20 лева рд каква печалба има,защото тази фирма работи с български пощи,направете сметка тази фирма какви доходи получава само от пощенските марки и отделно от тяхните продукти,с две думи рд и ники кънчев си пълнят гушките и тези деведесет хиляди не съществуват,всичко това е една долна лъжа.мили хора не се връзвайте на рд.




цитирай
80. анонимен - търпението ми свърши
03.01.2009 01:07
На някои хора им е нужно по-малко, на други - повече време, за да проумеят някои неща. На мен ми бяха нужни 2 години. Някои може още да им вярват, други пък да са се осъзнали по-рано. Просто сме различни. Аз обаче съм до тук. Вярно -книгите, които съм си купила са добри, но много се дразня когато разбера, че някой се опитва да ме лъже. Съмнявам се в достоверността на списъкът с наградените. Ако не спечелих дори най-дребно нещо за тези 2 години, поне да бях разбрала за някой познат, че е спечелил. Може и да съм черногледа, но нещо ни прави такива нали? А защо книгите им са скъпи? Защото се заблуждаваме от примамливата идея да спечелим и сме склонни и повечко пари да дадем. Те това го знаят и е в основата на тази вид търговия по пощата - с шарени писъмца, с които те омайват и ти подхранват илюзията за евентуални печалби на края на годината. Грамоти, удостоверения разни и т.н., ти си най-избраният от избраните. Хайде стига. Който каквото иска да прави и да си вярва. Аз бях до тук.
цитирай
81. анонимен - Отговор
10.01.2009 14:42
Уважаеми господа.Вече две години учавствам във Вашата игра. Виждам, че не печеля нищо. Само ме зарибявате.Ако си купиш това, ще спечелиш. По вече няма да учавствам, защото Вие си играете с хората. Това е игра за наивници. Сага вече идва третата година. Вие отново ме зарибявате, като казвате , че може да спечеля 500 лева. Вече няма да учавствам.Не лъжете хората .Бъдете точни с тях.Не е чустно това което правите.
цитирай
82. анонимен - anonimna
12.01.2009 12:56
predlagam 1 ideq,da se obadim na gospodari na efira,ta da im razkataem mamicata...
цитирай
83. анонимен - Zizito-РД
13.01.2009 14:24
Здравейте,всеки има право на мнение,а моето е ,че са страхотно издателство.Томболота,си е томбола,ако искате участвайте,ако не искате,недейте,това си е ваше право.Като си купите билет от Държавната лотария,всички ли печелите?Аз съм си закупила от тях,около 15 книги ,които са чудесни,написани със стил,със страхотни фотографии,това е факт,който не трябва да се умаловажава.Небъркайте,любовта към добрата книга с хазарта,а си помислете,кой за " КОИ БОРБИ Е"
цитирай
84. анонимен - Поръчвай и не плащай
15.01.2009 17:34
Издателството няма как официално да събере дължимото !!!
цитирай
85. liliahristova - № 88, интересен съвет даваш
15.01.2009 21:15
Дали някой се е сетил за този номер? Не ми се вярва в издателството да са такива будали, та да не си потърсят парите. Освен това ако номерът мине веднъж, със сигурност следващата поръчка няма да пристигне. Щом имат толкова добре развита мрежа за набиране на клиенти, значи имат и механизми за събиране на приходите и контрол за длъжниците. Ако някой е използвал този начин за ограмотяване, нека го сподели тук.
цитирай
86. анонимен - и аз участвах в двете томболи и по...
16.01.2009 16:36
и аз участвах в двете томболи и поръчах книгите на издателството, но без да ги плащам. Обадиха ми се че до седмица трябва да изпратя пощенски запис иначе ще ме съдят
цитирай
87. анонимен - анонимен-господари на ефира,страхотна идея
19.01.2009 11:08
съгласна съм с тази идея,мили хора да спрем корупцията в рийдърс дайджест,в рамките на една седмица получих две писма,без да ме подканват да си купувам от тяхните продукти,само да изпратя писмо обратно за 5000лв.,които може би вече съм спечелила,така пише в писмата,за пръв път получавам две писма в рамките на една седмица,хей рийдърс дайджест не ми изпращай повече писма,ще ви съдя ,нямате право да ми използвате името и адреса за вашите облаги, ще разберете коя съм,нямате право без моето съгласие да ми изпращате на собствения ми адрес лайнените си писма.да се обадим в господари на ефира,колкото се може по бързо,да не губим време.
цитирай
88. анонимен - три писма за седмица
19.01.2009 11:48
Аз получих не две, а три писма за една седмица. В първото пишеше, че може да съм спечелила 5000лв., но имаше и брошура с продути да си избирам - 1, 2 или 3, като ако поръчам повече от 1 ще получа разни бонуси, разни удвоявания и т.н. Във второто ми пишат, че може да си поръчам подарък - книга от поредица и после на три месеца ще ми пращат по една ама ще си я плащам. Мога да откажа получаването на книга през три месеца и да си остана с подаръка демек нищо не губя. Докато се чудех да приема ли подаръка пък после да отказвам, дали наистина ще ме оставят на мира с книгите по нататък и хоп на другия ден ново писмо, сега пък се търси спечелилият 3000лв. Пишат ми тук още да чакам друго писмо до няколко дни, щото в това нямаше предложение за покупка явно. Направо ми се кръстоса погледа.
цитирай
89. анонимен - Elenka
20.01.2009 10:53
Преди една година със съпругът ми започнахме кореспонденция с Райдърс.Съдейки по кореспонденцията, която получаваме имахме чувството, че може нещо да спечелим.Периодично си поръчвахме и продукти.Започнахме да се съмняваме, че ни мамят, след като получихме писма за предстоящото ни класиране в томбола, която вече беше изтечлена- проверих я в сайта.
Последното ми разочарование дойде от една ктига с рецепти за готвене, която получихме два месеца след като сме я поръчали.Цената и с доставката е около 60 лв.Наистина е оформена корицата, но всичко е до там. Рецептите вътре са малко и не кой знае какво.Има много празни лисчета и тефтерчета да си записваш други рецепти. На тази цена не си струва. Към книгата, която получих на 19.01.2009год. получих и подаръци-изненада:дребни играчки за украса на елха и домино, същите, които вече са ми изпращали с предния продукт през декември.Дойдоха ми в повече изненадите,като се има предвид, че малко преди това бях получил писмо, на което следваше да отговаря бързо, зашото предстои да се тегли томболата.Проверих сайта- томболата беше изтеглена и беше излъчен победител. Стана ми обидно. Не желая да кореспондирам за в бъдеще с райдърс.
цитирай
90. liliahristova - Господари на ефира са добра идея,
20.01.2009 11:29
но е добре да се сезира и Комисията за защита на потребителите. Ако някой вече го е направил, да сподели опит. Трябва сигналът да е от човек, който участва в томболата, и то в сегашната, поредния не знам кой си кръг...
Защо не от Elenka, която вчера е получила поредния си подарък!?
цитирай
91. анонимен - Галина
20.01.2009 15:05
АКО ГОСПОДАТА ОТ РАЙДЪРС СА ЛОЯЛНИ КЪМ КЛИЕНТИТЕ СИ , БИ СЛЕДВОЛО В ПЪЛНИТЕ ПЛИКОВЕ
С ОБЯСНЕНИЯ, КОЛКО БЛИЗО СИ ДО ПЕЧАЛБАТА, ДА ДОБАВЯТ И ЕДИН СПИСЪК НА СПЕЧЕЛИЛИТЕ В ТОМБОЛАТА.
цитирай
92. анонимен - eto vi o6e edin 6aran zaka4en na kyki4kata
22.01.2009 15:47
kypix 2 knigi a sega pismata valqt skasax gi otnovo mi pra6at nqma otarvane iskam da spre vsi4ko tova dnes dori sa mi pratili kolet predpolagam 4e e nova kniga pri pologenie 4e ne otgovorix na pismoto xvarlix go ima li srasenie izpla6ena sam pomognete molq
цитирай
93. анонимен - anonimen.hahahahahaha
26.01.2009 22:11
imame si ve4e i banknoti s nominal 3000,5000,7000 i 10000lv.
цитирай
94. анонимен - anonimen
28.01.2009 19:59
vtora godina ve4e u4astvam i vse nisho moje bi takav mi e bil kasmeta.4estno kazono nikoga nisho ne sam pe4elila a zasho i sega .prosto takova nesho kato kasmet nqma nikoga sam go nqmala i nikoga nqma da go imam...........
цитирай
95. анонимен - благословена
29.01.2009 21:23
Вчера една колежка ми каза,че чака писмо от някаква томбола за много пари.Не обърнах много внимание.Каква беше изненадата,когато открих в пощата си три плика наведнъж от РД,че съм вече почти на финала за голямата награда/а аз не съм пускала нито един плик/Заинтересувах се каква е тази томбола и от къде ми знаят адреса.Това което прочетох ме стъписа.Сега разбрах от близките си,че отдавна са получавали на мое име такива писма.Боже,благодаря на РД за това ,че "печеля" без да знам.И ключ имам ,и банкноти имам по 10000,5000 ит.н.Ще взема да ги изпратя в един плик всичките,може пък да ми излезе късмета,жалкото само,че със ситни букви пише _ томболата била изтеглена на 23.12.2008,а на 10.1.2009 раздадени наградите.Благословена съм от РД без да я знам тази "фирма".
цитирай
96. анонимен - Днес получих известие за колет от ...
30.01.2009 20:14
Днес получих известие за колет от Рийдърс Дайджест без да съм поръчвала нещо. Що за наглост? Започнаха да изпращат книги и без да си поръчал! Не приех колета, но бих искала да знам от къде разполагат с адреса и личните ми данни. Това не е ли незаконно? Мога ли да ги съдя?
цитирай
97. анонимен - izmama
31.01.2009 05:59
на 23.12.2008 видиях името си при пе4елившите на томболата , но уви аз все още не съм полу4ила нищо, а първона4ално си помислих 4е е някоя друга особа с моето име, но сега като 4ета по горните коментари се оказва 4е съм още един излъган клиент , но аз съм с късмет защото нищо не си поръ4ах да зарибяват някъде другаде , защото в България имаме доста мошенци за да търпим и 4ужди
цитирай
98. анонимен - pokana za kolet -edna mayka
31.01.2009 11:06
dnes polu4ihme pokana za kolet na imeto na sina mi.toy e samo na 15g.deteto e u4astvalo viv uj bezplatnata tombola za nyakakvo teglene bez uj da pori4a danai samo sis ime i familliya .prosto sim izumena kak moje bez da imat egene samo adres ime i familya da ti pratyat kolet,sinit mi moje da ne razbira...... i da sa go zaribili .no az nyama da si zatvorya o4ite ....neka se opitat da si vzemat parite .nyama da im kupuvam boklutsite.sijelyavam vizrastnite hora koyito se podligvat na tezi prazni reklami.ni6to ne dava bez pari tova e fakt.hora otvaryate si o4ite .neim vyarvayte i posivetvayte detsatasi.........4e tova e edin golyam fal6.
цитирай
99. анонимен - смятам да сезирам Агенцията за защита правата на потребителите
03.02.2009 09:10
Необходими са радикални мерки, за да спре този тормоз.........как така никоя сериозна институция не се зае да ги провери, "що за птица е тази"?
цитирай
100. анонимен - Fantazii
05.02.2009 20:42
Днес получих поредното си писмо от Р.Д. Каква е тази наглост не ми е ясно!? Тези хора може би си мислят, че могат да заблуждават хората. Миналата година получих първото си писмо от тях и честно казано бях много учудена, дори и радостна!Те така бяха описали и украсили цялото писмо, че аз веднага върнах отговор дори си поръчах книга. Не мога да отрека, че книгата наистина е стойностна, но това не означава, че могат да ме баламосват по всяко време. Всяко нещо си има граници! Вече втора година тази компания буквално ме "тероризира", а на мен не ми е приятно да получвам техните писма, камо ли тези Фантастични "предложения". Не благодаря!
цитирай
101. анонимен - До № 90
07.02.2009 16:01
Как от РИЙДЪРС ще докажат ,че са ти изпратили платежните нареждания като ти не се разписваш на получател?
цитирай
102. анонимен - измама
10.02.2009 10:15
Всичко това е измама! Не се хващайте!
цитирай
103. анонимен - колет
11.02.2009 10:55
Синът ми също е получил покана за колет,защото беше участвал в томболата и очакваше да получи по нататъшни указания за участие.Но каква беше изненадата ,отваряйки колета.Освен разни брошури вътре се мъдреше една книга за 50 лева ,която никой не е поръчвал и обяснение че трябва да се плати до 14 дни.Чудя се как да постъпя .Да я върна ли обратно с колет или изобщо да не се занимавам и да видя какво ще стане.Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и как го е разрешил
цитирай
104. анонимен - kak da se vkluha da igraia
11.02.2009 15:33
Molya kajete mi kak da se vkluha da igraia .Pi6ete na moia e-mail adres miro_ivan@abv.bg ili miro_archar@abv.bg
цитирай
105. анонимен - Един добър съвет
11.02.2009 23:00
Мили хора, четете и се ограмотявайте! Ако ви харесват книгите си ги купувайте, никой с нищо не ви задължава. Повече информация можете да намерите на www.readersdigest.bg има си и магазин, в който можете да отидете и да се уверите дали ви харесва предлаганата книга/продукт. А ако не искате повече писма в пощата просто не отговаряйте.
По-висока потребителска култура и по-малко недоброжелатество ви пожелавам.
Във всеки един учебник по Маркетинг има раздел за Директният маркетинг,какъвто използва издателство Рийдърс Дайджест.Там ще прочетете и как се пишат писмата към клиентите, има си стандарти.Всичко е бизнес, а не измама.
Така че, хубав ден и без толкова черни мисли!
цитирай
106. анонимен - как може да лъжат хората
12.02.2009 11:50
на мен също ми изпратиха книга без да съм я заявила.обадих им се и те ми казаха да я върна с наложен платеж за моя сметка,а след това те щели да ми върнат парите-дрън,дрън....няма да ходя аз да се разправям по пощите-да дойдат да си я вземат,аз книга не съм поръчвала.
не им се връзвайте на глупостите!
цитирай
107. анонимен - за рд
12.02.2009 18:25
вярно са голяма мафия незнам кой е главният и спонсор мошенници блажени са вярващите
цитирай
108. liliahristova - № 109 вероятно е студент по рекламен мениджмънт
13.02.2009 00:29
или работи в Рийдърс...
Тук не става дума за черни мисли, а за съзнателна деформация и подвеждане на потенциалните клиенти. Малцина от хората, които получават рекламните известия, са наясно с директния маркетинг и не обръщат внимание на листовките в пощенските си кутии. Мнозинството от хората наивно вярва на разтегливите писания и се ласкае от личното обръщение и голямата вероятност да е единствен и избран! Точно тази струна опъва Рийдърс и за мен това е просто гавра с оскотелия, наивен българин, който все по-трудно се ориентира в западащата му държава.
цитирай
109. анонимен - пълна измама са. . . и аз получих к...
16.02.2009 14:16
пълна измама са...и аз получих колет с книга за 50 лв и бележка че трябва да я платя в срок без изобщо да съм участвала нито в томбола нито с нищо...като се обадих във фирмата служителката ми обясни че сигурно погрешка съм поръчала книгата и мога да я върна по пощата...е каква грешка като аз даже и-мейл не съм получавала от тях нито ги знам какви са...служителката в пощенската станция ми обясни че аз съм 8 човек за деня който връща подобна пратка...това как си го обяснявате
цитирай
110. анонимен - заплашиха ме гадовете
17.02.2009 17:44
от рийдърс дайджест дойдоха вкъщи и ме заплашиха,казаха ми да продължавам да играя,и да им купувам книгите,моя позната също са я заплашвали,въобще не им се плаша,ще ги съсипя,ще фалират,обещавам ви хора
цитирай
111. анонимен - до №114
18.02.2009 10:10
Това за заплашването ми звучи направо невероятно. Как така някой ще те кара насила да правиш нещо? Интересно ми е какво точно са казали: "ще купуваш книгите, защото иначе...."? Възможно ли е това? Винаги съм си мислила, че ако решиш можеш да се откажеш. Моля, кажете как точно Ви заплашиха, казаха ли какво ще последва, ако спрете да им купувате книгите?
цитирай
112. анонимен - анонимен
24.02.2009 16:08
това е мн странно!!!как така ще заплашват!!! кои са те по дяволите!!!получавам редовно писма от2007г. и отговарям,за сега не са ме излъгали,но и немогат да ме задалжът да им копувам книгите,а колкото до наградите хехехе-не сам спечелила нищо поне за сега!!! би ми се отразило мн добре на бюджета.
цитирай
113. анонимен - Като не искаш, откажи се! Никой не те държи насила!
25.02.2009 16:19
817 56 56 това е телефонът, на който можеш да се откажеш! Обади се и кажи да те отпишат, вместо да мрънкаш и да се оплакваш. Да спестим хартия!!!
Между другото, един мой познат спечели часовник в първата томбола.
А книгите им наистина са хубави, както и музикалните дискове. Купила съм доста неща и в колетите има винаги и фактура. Не смятам, че лъжат, това просто е лотария и шансът да спечелиш е не по-голям от пускане на тото фиш. Аз спечелих от книгите, които си купих. А който се поддава на изкушенията да поръчва и излишни продукти, по-добре да се откаже.
цитирай
114. анонимен - Човек е умен колкото може,глупав-колкото си иска
06.03.2009 10:29
Ако искате да притежавате луксозно печатно издание-поръчайте,но не разчитайте на печалба от
т.н."томбула"-това е капан за наивници/без особена гордост признавам,че и аз бях от тях/
Можете да намерите много добри книги на много по-прилични цени в книжарниците или при букинисти.
цитирай
115. liliahristova - Възрастните се хващат най-лесно
08.03.2009 16:27
В пресата от 6 март бе публикувана информация за възрастна жена, която се самоубила след разочарование от очакваната и многообещавана награда от 90 000 лв. Месеци наред тя купувала книги и дискове, за които плащала между 40 и 60 лв. от скромната си пенсия. Чувствала се задължена да го направи, защото се страхувала, че ако не направи поредната поръчка, ще я отрежат от голямата награда. Естествено, не я спечелила. Това е отключило у жената крайно разочарование и смазване на последните надежди за добър живот в третата възраст. Била е чувствителна и нещастна, и е сложила край на мъките си. В дописката не се споменава агенцията, която ежемесечно е изпращала послания в пощенската й кутия. Но за мен е почти сигурно, че са "Рийдърс Дайджест" - и наградата, и предлаганите стоки съвпадат.
Моята съседка и героиня на постинга ми от миналата година си е жива и здрава и преодоля синдрома "бързи и лесни пари". Помогнаха й нейното голямо семейство, а и всички вие, които писахте тук и чиито мнения от време на време споделях с нея. Но масовият недоимък на хората, липсата на здрав разум и желанието за бързо замогване хващат в капана хиляди други, чието всекидневно разочарование от липсата на късмет води до масово изпускане на жизнена енергия. Докато прехвърлят надеждите си за по-добър живот на невидимия разпределител на обещаваните награди, хората отказват да мислят как сами да определят бъдещето си. Разочарованието от неполучената награда предизвиква тежки емоционални драми.
цитирай
116. анонимен - КЪМ ВСИЧКИ МИСЛЕЩИ ХОРА
15.03.2009 19:11
Освен,че не трябва да спонсорирате издателства като "Рийдърс Дайджест" , престанете да издържате всички телевизии в България с SMS-си ! Света се крепи на баламите !
цитирай
117. анонимен - Мислете повече
18.03.2009 12:03
Хора мислете повече,тези наистина лъжат,но не само те.Вижте сега тези двамата клоуни по БТВ мюзик айдал само смс-и искат.Ама много нагли хора се навъдиха.Никакви смс-и повече на НИКОЙ.Да си плащат Иван и Андрей-тъпите лигльовци.
цитирай
118. анонимен - Съд
19.03.2009 23:56
От няколко месеца съм клиент на Р.Д. Купувам книгите за децата си, с тайната цел да започнат да четат, а не да висят непрекъснато на компютъра. Но се оказа, че тази редакция е поредната пирамида. Не съм се залъгвала по евтините им, клиширани номера, т.с."единствен, лоялен, специален клиент". Но днес чашата преля: получих поредните приложни бланки за вече платени суми/ хубаво, че си пазя разписките/Ще ги съдя, но най- напред ще сезирам комисията за защита на потребителя,не че в това виждам някакъв смисъл, те също не си вършат работата,а защото ми писна да ме вземат за балък. Ако всичко ,което изчетох от вашият коментар не е бля- бля, то е време всеки да излезе от своята анонимност и да подаде една жалба до съда. Не визирам тези, които са закупили един, два продукта и се надяват на лесни пари, а хората, които наистина са били лоялни клиенти и са излъгани с ордерите за плащане.Мисля, че това е единственият начин ,до известна степен ,да се спре тази безобразна спекулация с човешкото доверие.
цитирай
119. анонимен - klient
21.03.2009 15:04
zdraveite.ne pomnia to4no ot koga,no az se zaribih s tiah ot internet.ot elektronata mi posta.az po princip sam hazartna li4nost i kato vidiah vazmojnost za pe4alba se probvah.parvite mi niakolko pokupki biaha po internet i mi be6e po lesno i interesno,sled tova zapo4naha i po postata da mi prastat.no v interes na istinata kogato im 4etiah pismata i za mig nesam si pomislila 4e tova e istina i 4e az to4noste spe4elia.v deistvitelnost knigite naistina sa mnogo hubavi,az drugo ne sam si pora4vala ili pone ne mogat da me vpe4atliat.malko sa skapi4ki,no mi dostavia udovolstvie da si pazaruvam kijki po tozi na4in.vinagi mi e bilo interesno s kakvo drugo sledvastia pat steme zaintriguvat.a kogato e imalo i podarak kam tiah mi e bilo oste po interesno kakvo e.i taka si zakupih dosta knijki,koito mojebi niakade ste gi nameria poevtino,no namen taka mi haresva.taka4e az sasto si misla4e te sa golemi lajci,no vapreki tova az si obstuvam s tiah.vseki pat si kazvam 4e tova ste e poslednata kniga koiato kopuvam i vse se podlaja s nesto.imam malko dete i se nadiavam da vazpitam v neia lubov kam knigata.az pora4vam samo enciklopedii,istori4eski,geografski knigi i misla 4e sa mnogo stoinostni i nesamneno mnogo ka4estveni.ste pomolia RD,pone podaracite imda badat po interesni i tolko ka4estveni kakto sa im knigite.taka li ina4e niama da vidim pari4ni nagradi,no pone pove4e podaraci da ima i da sa hubavi. i na vsi4ki vas vi kazvam,ne se iadosvaite za gluposti.ako vi hare6e nesto si pora4aite/knigite sa hubavi/ako li ne prosto go izhvarlete v ko6a i taka.naistina tova si e biznes i nie nemojem da se sardim zatova.vseki si ima caka za uspe6na targovia.
цитирай
120. анонимен - ДА ФАЛИРАТ
24.03.2009 18:29
Нека никой не поръчва и без това прескъпите и ненужни артикули на някаква съмнителна фирма !Който иска книги,компакт дискове-менте,бижута-менте,езикови курсове и т.н,има достатъчно специализирани магазини !Ако ние всички го направиме,на тия ще им се наложи да работят за да си вадят хляба !Нека ги пратим където им е мястото !
цитирай
121. анонимен - Никой няма право да Ви тормози с п...
24.03.2009 18:34
Никой няма право да Ви тормози с постоянни оферти в пощенската кутия ! В нормалния свят за такова нещо се дава под съд !
цитирай
122. анонимен - Една книга ме карат да я плащам вече трети път
26.03.2009 20:14
Струва ми се, че ме карат да плащам една книга която си поръчах вече за трети път. Първият път не успях да си намеря платежният документ..както и да е, вчера пак получавам предупредително писмо, че ако не платя 57.30лв. за въпросната книга ще предприемат други мерки. Да ама аз намерих бележката с която платих преди месец в пощата и утре ще им се обаждам да видим до къде ще я докараме с разправията. Голям срам, чувствам се обидно "изцеждан" с тези предупредителни писма, които накърняват реномето ми на честен гражданин какъвто смятам, че съм аз. Много съм им обиден за некоректността на Рийдърс Дайджест, и много се надявам като ги помоля да не ми пращат повече никаква поща. Изгубих всякакво желание да пазарувам от тях. Купил съм си и други продукти от тях и ми харесаха, но с подобно несериозно клиентско обслужване от тяхна страна не съм съгласен и затова не искам имам вземане-даване с тях повече.
цитирай
123. анонимен - защо се ядосвате, бе хора, всичко е във вашите ръце!!!
29.03.2009 13:13
И аз съм клиент, но купувам когато искам, никой не ме кара насила. Получавам писма от 3 години-чета ги и ако реша отговарям. Досега не съм си и мислела, че ще спечеля награда, затова и не съм разочарована или ядосана. Имам книга, самоучителят по английски за деца е много полезен за дъщеря ми, комплект с инструменти е компактен и функционален....Аз не съм на загуба или излъгана-купила съм си това, което искам и ми трябва и никой не ме е карал на сила. А пък томболата си е томбола-някой печели, дръг не. Не винете издателството-не то, а вие сте си съставили погрешно мнение за нещата. Ако неискате-просто не отговаряйте и не купувайте. В писмата наистина всичко е описано подробно-прочетете внимателно и всичко е ясно.
цитирай
124. анонимен - Не знам дали сте забелязали, но с...
31.03.2009 21:41
Не знам дали сте забелязали,но стоките които предлагат издателите са "до изчерпване на количеството"! Нови няма а и залежалите боклуци в склада им са на привършване . Моля Ви,изкупете и тях !
цитирай
125. анонимен - РД.са мошенници
01.04.2009 22:37
да ви кажа и аз сам една от тия бальци.Ве4е бях забравила за тях до като преди няколко дни не ми се обади някаква от не знам си каква агенция сьс то4ните ми данни и ми даде срок от 2 седмици да внеса парите като иска6е да и вьрна разписката по факс.По интересното е 4е ме потьрсиха след година и 9 месеца.Да ви кажа 4естно отидох и пратих парите глупа4ката от страх да не ми се домькнат от сьда да ми отмькнат от кь6тата я комп. ,я колата за някакви си 100 лв.Това са мо6енници знам ли с какви мутри разполагат. Хора не им се врьзваите.РД. СА МО6ЕННИЦИ.
цитирай
126. анонимен - buigego
15.04.2009 21:17
da sa maglosvat s tehnite pisma i zmami ima si biblioteki kadeto 4ovek moje da nameri informaciqta ot teshnite knigi
цитирай
127. анонимен - bigego
15.04.2009 21:19
a kolkoto do tqhnata tombola dobre 4e ne raz4itame na neq 4e da se izdarjame
цитирай
128. анонимен - tombola
16.04.2009 13:37
РД само си предлагат продуктите, които сигурно никой не им купува иначе и залъгват хората - отговорете в 7-дневен срок и ще спечелите кола, кухн.обзавеждане; 10х.лв.;30х.лв.; 90х.лв. и т.н. - всичко е лъжа и измама. Само им се чудя като има хора където нищо не си купуват, а само отговорят с един п.плик от къде се издържат, че то в един плик страшно много хартия харчат. и то само за глупости.
цитирай
129. анонимен - ZA BALUCITE KATO MEN
19.04.2009 10:25
i az ot edna godina igraq sus 3 knigi,i kakuv cenen priqtel sum na teodor cankov.to ne bqha vizitki obeshtaniq za vsqkakvi nagradi.duljat mi edni 90000lv.che sa mi speshni,edin fiat che mi izgni jigulata dokato go chakam.sus obeshtaniqta za razhotka is noshna sofia i spane v skup hotel si pomislih che teodor e PEDAL[teodore,ako ne si pedal napishi
nqkolko reda v foruma zashto lujesh tolkova].za boga bratq ne kupuvaite[beshe kazal edin politik na vremeto]vsichko e luja i izmama.a na balucite kato men uspeh sus drugi tomboli.
цитирай
130. liliahristova - Връх на наглостта
19.04.2009 16:43
Изключително агресивна рекламна политика! Явно кризата е ударила и "Рийдърс Дайджест", за да си позволят това. А може би е техен патент, но не е стигал до мен... до вчера. На моя адрес, моя апартамент, моя вход, етаж и т. н. дойде писмо, адресирано до... дъщеря ми. Тя е на 13! На ония обаче не им пука - обещават й бързи пари, лесна печалба и лукс в бъдеще, ако поръча техните продукти.
Понеже е Великден, ще се въздържа да напиша нещо повече, но няма да им се размине. Крайно време е да се даде отпор на агресивната реклама.
Христос възкресе!
цитирай
131. анонимен - Май балъците сме много...
23.04.2009 21:49
И на мен се случи абсолютно същото. Аз по принцип имам навика да се включвам във вякакви томболи и игри и така натрупах дълг, който по стечения на обстоятелствата още не съм платила и незнам как ще го плащам... И вече две, три години чакам прословутите документи...
цитирай
132. анонимен - ...Слагам боксовите ръкавици и чакам от Р.Д. да дойде някой да си вземе книгата или да му "ПЛАЩАМ"!
23.04.2009 22:24
Абсолютно съм възмутена да прочета тук коментари като"глупаци,наивници,насила никой не ви кара......"
Аз получих преди 1 год. първото писмо от Р.Д. и потърсих в интернет инфо за тях....просто влязох в сайта ....и не помня защо,но ми поиска рег. учудващо с адрес по местоживеене(обикновено в сайтовете рег се прави с E-mail)....
Няма да казвам подробности за 1 година колко купища писма за томболи получих,които изхвърлих без да отговарям....(освен точен адрес и трите имена от къде имат инфо и за ЕГН-то ми???) единствено занесох на работа смешните банкноти в едно от тях за да покажа на колегите и който все още не е наясно с наглите и натрапчиви измамници да не вземе да се върже някой ден.....
Преди половин година получих пощенско известие за колет....ах,каква изненада-някой ми е пратил ,а не ме е уведомил......НЕ ГО ПОТЪРСИХ!
приканиха ме втори път -НЕ МИ ДРЕМЕ......
1 месец след това отново получавам известие за колет който стои в пощата .....и се замислих да не би да е нещо важно и защо никои мой познат не ми се обажда за да ме извести за пратката....изпратих дъщеря ми да го вземе като се наложи да плати 5 лв. като служителят и обяснил ,че и прави отстъпка като си затваря очите понеже сумата за това че е стоял в пощата толкова дълго време възлиза над 30лв.(интересно защо не е върнат на подателя?!)
в него имаше една дебела книга с дебели корици,много тежка..."Здраве чрез природолечение"- ПО - ГОЛЕМИ ОЛИГОФРЕНИИ не бях чела или чувала и от глупаци....например:при кръвотечение от носа трябва да се сложи студено и да се пъхнат памучни тампони до спирането на кръвта......или :жените за да се предпазят от вагинални инфекции трябва при посещение в тоалетната да не се забърсват отзад-напред,а отпред-назад....!!!
Офертата беше ако искам да закупя на стойност 48.80лв. да платя накуп или на тримесечно разсрочване или да върна продукта по пощата.....е да бе!платих 5лв. за да спра притеснението си и да видя какво толкова настоятелно ме чака от неизвестен в пощата,а сега и да давам незнайно колко пари за тази тежка книга за да я върна ,а не съм поръчвала.....и след това взеха да валят писма за подсещане на дължимото....1....2....3....след като изтече 3-месечието-срок за плащане на цялата сума получих SMS на телефона си че съм пресрочила задължението си и ще има наложена санкция.... А OT KЪДЕ ИМАТ НОМЕРА НА GSM-ма ми???.....и ден след това днес получавам писмо със закана...."Поради дългото забавяне на Вашето плащане, името Ви бе прехвърлено към отдела за събиране на лоши кредити...Във Ваш интерес е да заплатите дължимата сума днес, за да избегнете последващи действия от наша страна..." :о :о :о
Ами слагам боксовите ръкавици и чакам някои от Р.Д. да дойде да му дам "вересиите" ,ако не си вземе шибаната книга-ще му я навра в задника!!! :@
PS: Много се надявам да помогна с разказа си на хора ,които са все още в невидение с гаврата на Р.Д. с хората.....
Аз съм Даниелаще следя темата и се надявам някой наясно с законите да напише по какъв начин може да се освободим от нахалните наглеци по съдебен път!
цитирай
133. анонимен - Нека ние първи им .........
09.05.2009 22:57
Оставете ги да фалират ! Не поръчвайте ! Иначе всички трябва да се чувствате мнооооого надупени ! Ония искат да не работят и само да прибират. Нека всички българи веднъж поне да бъдат единни и да им закриеме издателството !
цитирай
134. анонимен - Аз съм "най-важна"
12.05.2009 18:32
Ей,хора,поне 20-30писма получих,с уверения,че съм от "най-" та по-"най-".Сега "чакам" поне 100 000лв.
Аз черпя!!!
цитирай
135. анонимен - Тия още има ли ги ?
01.06.2009 17:36
Тия още има ли ги ?
цитирай
136. анонимен - измамена
05.06.2009 09:10
а при мен една приятелка гледаше саит за коли където пишеше участвайте в томболата за да спечелите лек автомобил като се регистритрате за участие и като се регистрирах изведнъж написах си аз имената и телефон за връзка и част от адреса ми и накрая ми изписа благодаря че си поръчахте нашата книга за здраво сърце.Направо щях да избухна как може уж участвам за кола изведнъж си поръчвам книга тва беше върха.И сега тъй като не бях сигурна дали неми пращат от работа някой документи в пощата взех плика и какво да видя книгата на тия мошенници.Гледам в саита че до 7 дни може да се върне а поддяволите в моето писмо нямаше условие че може да се върне до 7 дни само подробно беше описано клинетския ми номер да си платя.ЗАЩО НЕ МИ БЕШЕ НАПИСАНО В ПИСМОТО ЧЕ МОГА ДА ВЪРНА ПРОДУКТА ДО 7 ДНИ.ТОВА СИ Е ИЗМАМА
В САИТА ИМ МНОГО НЕЩА ПИШЕ А НА ПИСМАТА ДРУГИ.МОШЕННИЦИ.СЯ ТРЯБВА ДА ИМ ПЛАЩАМ СМИТАНАТА КНИГА КОЯТО ДАЖЕ НЕ СЪМ ПОРЪЧАЛА.ХОРА АКО НАИСТИНА НЕ СТЕ СИГУРНИ,ЧЕ ЖЕЛАЕТЕ ТЕХЕН ПРОДУКТ НЕСИ ПОРЪЧВАЙТЕ И НЕ УЧАСТВАЙТЕ В ТОМБОЛИ ЗА КОЛИ,ЗАЩОТО ВСЪЩНОСТ СИ ПОРЪЧВАТЕ КНИГИ
цитирай
137. анонимен - анонимен
05.06.2009 12:35
абе многолъжитебе играя 3 години инищо несъм спичелил мошеници
цитирай
138. анонимен - бивш клиент усетил се на време
05.06.2009 13:07
незнам какво си мислите хора но те са измамници и продължават да изпращат печатат тонове хартия излишна приналичието че се водеше кампания.знаетели за1тон хартия колко дървета се отсичат и там прочие спрете се вече.ето моята приятелка днес пак получи писмо пак за коли и някаква си книга300 апетитни ястия и без тях можем да готвим за бога хора не копувайте защото няма кой да им ги купи в магазина и ментят хората а има и наивни.
цитирай
139. анонимен - anonimen
29.06.2009 12:48
мръсници и мошеници
цитирай
140. анонимен - Моля,
01.07.2009 12:21
осъзнайте се навреме,за да не плачкате после и да не се чудите защо нищо не сте спечелили,след като сте имали този "НЕВЕРОЯТЕН ШАНС" за печалба! НЕ ПОРЪЧВАЙТЕ НИЩО от тези престъпници! Стегнете се! Крайно време е вече! Станахме за СМЯХ пред цял свят!!!
цитирай
141. анонимен - мнение
07.07.2009 11:12
Невероятни нахалници и мошеници. Престанете да отговяряте на наглите им и лъжливи писма иобещания. РД е агресивна Компания - да проверим плаща ли си данъците
цитирай
142. анонимен - предложение
07.07.2009 11:16
Да се обърнем към "Господари на ефира"- да ги проверят тотално - регистрация по Търговския закон, Сметна палата, Плащане на данъци, Разхищение на тонове хартия за тъпите им олигофренски и инфантилни писма, фалшиви бижута и часовници, елементарни "хватки"- изобщо ГАДОВЕ
цитирай
143. анонимен - Опитват се, и то много нагло!
07.07.2009 20:50
анонимен написа:
Издателството няма как официално да събере дължимото !!!

Но за сметка на това, го правят /или поне се опитват/ по неофициален начин. В момента им сърбам попарата, или се надявам с помоща на правосъдието те да сърбат моята! Преди 4-ри години си купих две от книгите им. От месец насам обаче, постоянно ми звънят от "ограничен" мобилен номепр, някаква неизвестна финансова институция, призовавайки ме незабавно да платя втората книга, ако не искам да имам ядове. Хубаво, но аз съм ги платил и двете, а те ми искат касова бележка или документ за книга която съм закупил преди 4-ри години?!... Тези обаждания и разговори ги провеждаме от около 1-ин месец, а неизвестната "институция", твърди че съм в техните списъци от около 1 и половина година! Отначало останах като треснат, как тогава преди известно време получих едно от писмата на Р.Д., че след проучване, съм се оказал един от най-лоялните им клиенти, щом не съм платил примерно една от книгите им?!...Отначало дори мислех да я платя пак, само да не ме занимават с глупости. После след многократни приканвания от същата "институция", реших да се обадя на телефонът на Р.Д., и стигнахме до решението да им върна прословутата книга, но да ме забравят като име и адрес-беше ми писнало тотално от тях, и реших да им пльосна и двете книги въпреки че съм ги платил. Това обаче беше до вчера, когато неква Г-жа от неизвестната "институция" с "ограничен" номер, не започна отново да ми досажда и да нервничи. Препоръчах и да се обади на "Рийдър Дайджест", и да им каже да си търсят парите в съда, и повиших тон защото вече нямах нерви да я изтрая. Тая патка обаче се разкряка, и в прав текст ми каза да се съобразявам с кого говоря щото...нали!...:))) Занимавам се с бизнес, който не е от много специфичните и рекламиран, и на момента ми се изпариха предишните варианти за решение на проблема, като реших че единственото което ще направя е да накарам надменният женски индивид да ми се извини за грубоста си, или в най-лошият случай да ползва услугите на моята фирма. Иначе това издателство, се занимава с незаконна, агресивна и манипулативно подвеждаща реклама, което у нас и по света е забранено. Никога не ме е вълнувала томболата, купих си двете книги защото едната ми хареса като визия и развлекателната информация в нея, макар че всичко това го има в Нета все пак удобно беше събрано на едно място. А втората книга наистина е чудесна и ми върши хубава работа. Просто, безпардонният начин с който се отнасят към клиентите си, неминуемо ще доведе до неприятни за някого допирни точки. :)
цитирай
144. анонимен - Точно днес получих писмото (ама дека са парите)
08.07.2009 22:00
Днес, влизайки, видях плик с надпис експресна поръчка и данъчен отдел... еди какво си. Директори, щуротии, "Вие сте избрани за финалния кръг!". След като прочетох всичко внимателно, потърсих втория плик с надпис "НЕ"(става въпрос за отказ, спрямо покупката на книга) но намерих само плик с "ДА". Видях сроковете, които съвсем сигурно ми подсказаха истината и разбира се, реших да потърся в интернет за отзиви спрямо фирмата. Е, това е сред първите резултати и вече мога да съм спокоен.
цитирай
145. анонимен - аз съм за
08.07.2009 22:02
анонимен написа:
Да се обърнем към "Господари на ефира"- да ги проверят тотално - регистрация по Търговския закон, Сметна палата, Плащане на данъци, Разхищение на тонове хартия за тъпите им олигофренски и инфантилни писма, фалшиви бижута и часовници, елементарни "хватки"- изобщо ГАДОВЕ


Хич не е зле предложението.
цитирай
146. анонимен - anonimen
15.07.2009 09:07
i va6eto selo e zalqto s tezi plikove.xorata se nadqvat 4e se pak moje da spe4elqt ne6ti4ko.edna sasedka igrae ve4e 3-ta godina i ni6to ne e spe4elela,a samo si e kupuvala tqxnite fal6ivi produkti.daje sinai kato vidi plika i po4va da se radva 4e tozi pat sa spe4eleli.samo lajat xorata i nqma koi da gi nakaje.
цитирай
147. анонимен - Рийдърс Дайджест
16.07.2009 13:46
Родителите ми са възрастни хора. Цял живот са работили за един апартамент и мижави пенсии. Сега благодарение на това издателство си мислят, че могат да получат някой лев и отново "да помагат" на децата си, както са го правили цял живот. Не мога да преглътна лесно подобна гавра. Как да обясня на един 70-годишен отруден човек, че някой просто така иска да го "зарибява", отправяйки му предложение за престой в 5-звезден хотел. Да се опитват да печелят, както си искат, но да не обиждат по този начин хората. Не мога да обясня на родителите си, че са лъгани. Те въпреки всичко се надяват.
цитирай
148. анонимен - Никой не е виновен, че сте прочели отгоре отгоре писмата
17.08.2009 20:10
Да!Ако бяхте прочели внимателно материалите щяхте да видите колко глупави изглеждате от страни.Да не мислите, че всичко, което пише не е съобразено със законодателството в България? Как мислите, че такова световно извесно издателство ще развива дейност без да се подсигури юридически?
Да цените са високи, но запитали ли сте на колко хора се плаща, за да стигне продуктът до вас?Всички знаете да сваляте без пари от Интернет всичко, а тези хора-писатели, музиканти и други хора на изкуството как ще оцелеят и се развиват?
Който иска да получи списък със спечелилите трябва да се обади в колцентъра и да заяви, че иска и му го изпращат.
Не бъдете Бай Ганьовци-тъпи, ограничени и злобни!
цитирай
149. анонимен - За умрял писмо...
18.10.2009 16:21
Не знам каква база данни използват,но изпратиха писмо до маика ми,която почина точно преди девет години!И това ако не е гавра с хората...
цитирай
150. анонимен - sueta
21.10.2009 00:02
blagodarq za lubeznoto vi pismo no sled kato go pro4etoh go skasah s golqmo udovolstvie vapreki "golqmata nagrada"hahaha :D
цитирай
151. анонимен - az o4astvam v tazi izmama ot samoto ...
26.11.2009 01:18
az o4astvam v tazi izmama ot samoto na4alo.Kupix si daje niakoi ne6ta ot tiax.dnes polu4ix porednoto im pismo i se 4udia dali voop6te da go 4eta,kato znam 4e pi6e edno isa6to ne6to.Pro4etox pove4eto komentari i razbiram 4e sam porednata zablodena.Blagodaria vi za prosvetlenieto,dano uspeia da obedia i maikami
цитирай
152. анонимен - 6to se otnasia do izvestiata im za ...
26.11.2009 01:55
6to se otnasia do izvestiata im za neplateni produkti,na moite pi6e"Ako ve4e ste zaplatili sumata,molia ne vzemaite pod vnimanie tova pismo"I si zadavam vaprosa,sled kato sme "nai-loialnite","nai-cenenite"i neznam si o6te kakvo"nai-"za6to te zabraviat 4e ve4e sme platili vaprosnoto ne6to.Naistina nikoi ne ni kara na sila da kupuvame no tova sa si 4isti mo6ennici.
цитирай
153. анонимен - Help
30.11.2009 20:13
записах за участие в играта на RD, след което получих книга, която всъщност не желаех... На следващия ден върнах книгата.
След месец получих писмо че съм длъжник на фирмата и че трябва да изплатя книгата в даден срок...минаха няколко месеца получавайки редовно писма за моят "дълг", докато един ден в заплашителното писмо пишеше че ще бъда подсъдим ако не се издължа! Проведох поредния разговор с тях и отново ми
казаха че трябва да подам молба в централната поща. Така и направих но в последстие разбирам че пратката ми трябвало да бъде с порачител, а аз съм изпратил колета като обикновена пратка... Сега съм длъжен да заплатя книгата с всичките лихви натрупани до сега ако не искам да бъда осъден....
цитирай
154. анонимен - нямам думи.....
09.01.2010 13:24
нямам думи.....
цитирай
155. анонимен - Действително поръчах книга. След ...
10.01.2010 09:26
Действително поръчах книга.След около 10 дена ми се обади куриер за доставката.Останах учуден,когато видях,че това не е книгата която бях поръчал.... Естествено платих си..Преди около 2-3 дни отново се обади куриер за да ми предостави най вероятно книгата която съм поръчал...Естествено отказах....
цитирай
156. анонимен - ОЛИНА
11.01.2010 12:13
ЧЕТВЪРТА ГОДИНА ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ МЕ БОМБАНДИРАТ С МРЪСНИТЕ СИ ПИСМА. ИДВА МИ ДОГУША, САМО КАТО ВИДЯ ПЛИКА. МАРКЕТИНГА НАИСТИНА ИМ Е МНОГО ДОБРЕ РАЗРАБОТЕН, ОСОБЕНО КОГАТО ЗАПОЧНАТ ДА ТЕ УБЕЖДАВАТ ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ ТИ СПЕЧЕЛИЛЯТ. Е ТОВА НЕ ИМ ОТИВА И ВЕЧЕ НЕ Е ИНТЕЛЕСНО. ПРОДУКТИТЕ ИМ СА СЪВСЕМ ЕДНАКВИ. ЯВНО СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ЗА ВСЯКА ТОМБОЛА ТРЯБВА ДА ПОРЪЧВАМ ЕДНИ И СЪЩИ НЕЩА. ПРОСТО СА СИ ПРОСТАЦИ. НИКАКВА ФАНТАЗИЯ, НИЩО НОВО. ЧЕТИРИ ГОДИНИ ЕДНО И СЪЩО, ЧАК ДА ТИ ОМРЪЗНЕ. ВСИЧКО ТАМ Е МНОГО ПРОСТАШКО.
цитирай
157. анонимен - деница
20.01.2010 14:29
маика ми у4аства жтомболата и аз сам много доволна от книгите им.А вие сърдити тролове се занимавайте с нещо по смислено от изливане на отрова върху компанията никой не ви задалжава да купужате продуктите им.Майка не винаги купува ама пак у4аства тайче си гледайте работата
цитирай
158. анонимен - вижте какво ще ви кажа. не се забл...
21.01.2010 10:13
вижте какво ще ви кажа.не се заблуждавайте,там са наместени само техни хора да печелят вие как я мислите тази работа.и аз пращах писма но не сам закупувала ни един техен продукт,защото със и без закупуване не се печели така лесно, а и вече са се знаели печелившите.играйте само за томболите,но не си харчете парите напразно
цитирай
159. анонимен - kopuvaite brratia, za boga kopuvaite
26.01.2010 21:36
kopuvaite, ama ne im pla6taite, za boga-tova e :}
цитирай
160. анонимен - Ами как да ви кажа
27.01.2010 12:02
Ами как да ви кажа, че аз отказах да купувам каквото и да било от тях, но се навих да участвам в томболата (това се случи може би преди година). Но въпреку всичко те ми изпратиха някъква тъпа книга, която аз така или иначе след като несъм я поръчвала няма и да я платя. И така вече година книгата си стои вкъщи неразпечатана дори, струва 50лв, не са много, но няма как да ме накарат да я платя, след като не съм я поръчала. И сега вече от половин година може би ми звънят по телефона(нямам и идея от къде са ми го намерили) и ме карат да им я плащам, защото в противен случай щели да ме впишат в някъква черна книга за лоши кредити. Аз искам да им я върна, но те не са съгласни. Еми ок ще си останат без книгата и без паричките. Тя ще си стои в къщи неразпечатана и ще чака някой да си я вземе. Но се чудя каква е пък тази книга за лоши кредити и дали може да ми навреди по някакъв начин?
цитирай
161. анонимен - Ani S.
28.01.2010 17:38
5-та година РД ми пращат писма,но през 4-те години нито една награда не съм спечелила.Защо се питам ? Защото ни зарибяват и са мошеници . За БОГА хора не копувай те! Безплатен обяд няма!
цитирай
162. анонимен - единствена
02.02.2010 16:51
Днес получих писмо, в което пише, че съм единствената в София, която ще получи лично резюме с комбинации от кодове за привилегии. Съседката е получила същия плик, предполагам със същото съдържание. И колко ли още хора? Кое ми е единственото, може би комбинацията е единствена. Само че се съмнявам, че някой там изобщо се занимава с тези комбинации. Четвърта година ми пращат писма. поръчвам все по-малко и по-малко. За миналата година май само 2 книги. Не им вярвам и не знам тази година как ще устоявам на атаката от писма и предложения. Как пък един познат нямам да е спечелил нещо, пък макар и от най-дребните награди. Отварям плика, на който пише "не" и в него нещо има - листовка, на която пише, не е дословно, но в смисъл ако не ви харесва тази книга ето ви друга и то с подарък. Ами аз тази книга я имам. Щом съм толкова ценна да бяха проверили (малко лично отношение). Освен това съм я купувала без подарък, не знам дали не беше и по-скъпа. Да, мога да видя в сайта списъка на спечелилите. И какво? Аз откъде да знам, че тези хора са действителни. Дано някой от тях се сбърка да попадне на този сайт и да се похвали. Ама честно, без майтапи.
цитирай
163. liliahristova - Всички сме единствени
03.02.2010 12:35
Единствени за себе си. Незаменими сме. Чудесата са възможни и точно на мен ще ми се случи, защото най-после някой ме е оценил така, както аз сама себе си оценявам. От "Рийдърс..." са налучкали тънката струна, която опъва самолюбието на всеки индивид, и дългият лък на рекламата свири на нея. Ти си единствената, другите нямаха късмет, шансът ти е точно сега и само за теб! От статистиката знаем колко малък е процентът на успелите българи. Всички останали са заложници на "щастието се усмихва само веднъж в живота".
Две години по-късно и след близо 16 хиляди прочитания на този постинг вече съм убедена, че рекламата е голямото чудо не само на ХХ, но и на ХХІ век. И ако в развитите страни рекламодателите се борят с кризата, у нас в последните 15 години те нямат проблем.
От "Рийдърс..." добре си вършат работата, щом тук има толкова мнения. Можете да си представите размерите на клиентската им мрежа и колко хора купуват продуктите им в очакване на голямата награда. Тази търговия за тях не е нова. Същият бум са предизвикали в средата на миналия век в държави, от които сега се учим на демокрация и стандарти. От 20-ина години всички бивши соцстрани са новото им, безкрайно и плодотворно поле за печалби.
И с критичния ми към тях постинг, без да искам, ги направих още малко по-известни...
цитирай
164. анонимен - анонимен
23.02.2010 16:03
Големи мошеници.Разчитат на това,хората да не си следят плащанията и да ги карат по няколко пъти да плащат едни и същи неща.правят и промени на предварителните цени.няколко пъти ми пращаха бележки за това ,че има неточност в цената,че трябва да доплащам и т. н.Трябва да се сигнализира на Господари на ефира.Аз като коректен партньор винаги съм си плащала веднага.В един момент ме заляха с писма за неплатени продукти. и продължават да валят заплашителни писма.Ужас.Виждам се в чудо.
цитирай
165. анонимен - Ангелова
23.02.2010 16:28
Много са некоректни.Изпратиха ми последните документи за участие в томболата след като тя беше вече изтеглена,заедно с книга,която не съм поръчвала.Аз съответно я върнах без да я разопаковам,но сега те ми твърдят,че не са я получили.Притеснявам се да не ме накарат даим я плащам.Същевременно ме заливат с писма за новата томбола и с други писма за неплатени сметки,които всъщност са платени.Ужасни са.Имам чувството че си лягам с тях и се събуждам с тях.Това е психически тормоз.
цитирай
166. анонимен - анонимен
23.02.2010 16:38
Големи мошеници.Разчитат на това,хората да не си следят плащанията и да ги карат по няколко пъти да плащат едни и същи неща.правят и промени на предварителните цени.няколко пъти ми пращаха бележки за това ,че има неточност в цената,че трябва да доплащам и т. н.Трябва да се сигнализира на Господари на ефира.Аз като коректен партньор винаги съм си плащала веднага.В един момент ме заляха с писма за неплатени продукти. и продължават да валят заплашителни писма.Ужас.Виждам се в чудо.
цитирай
167. анонимен - съд за измамниците
25.03.2010 21:56
и аз си купих някои книги но тези дни видях някои от тези книги на половин цена в една книжарница така че това си е чиста измама предлагам да се основе дружество на измамените от рд и да се осъдят както наскоро осъдиха едно радио организирало такива фалшиви игри уж за печалби
цитирай
168. анонимен - Дайте мнение!!!!!
24.05.2010 19:19
На Чичо ми са му пратили по пощата няколко неща от тези „Рийдърс Дайджест” !!! часовник, портмоне, колан, домино, детски книги и какво ли още не!!! Не ги е плащал. И сега се чуди какво става..?
Вие какво мислите? как да процедира? какво да го посаветвам? дали е възможно да го съдят нещо?
цитирай
169. анонимен - Хора спрете да купувате!
23.06.2010 11:41
Това трябва да спре, някой трябва да ги спре!!! Кой им дава право да се гаврят с хората и личните им данни и до кога! Това е една измислена, мошеническа, некоректна ламя на която трябва да се отреже главата ВЕДНАГА!
цитирай
170. анонимен - Просто коментар...
03.07.2010 01:58
С интерес прочетох статията и всичките 173 коментара! Днес и аз получих за първи път такова писмо. Досега изобшо не бях чувал за РД! Не искам да прозвучи нескромно, но точно за 3 секунди, преди да съм отворил още плик, разбрах, че тука нещо не е наред! Самите надписи и печати отгоре по плика са някак си пресилени, натруфени... Веднага се вижда, че нещо не е нормално. След това отворих по-малкото писмо и много се смях докато го четях! Да, тука определено има психологическо въздействие върху хората. Разбира се, човек трябва да си мисли, че всичко, което хвърчи се яде, за да повярва на написаното, но както разбирам от мненията, явно има доста такива хора! Тук ми идва наум, че в нашата страна обезателно трябва да има закон против лъжата! Разбира се политиците ще са против такъв закон. Иначе какво би се случило с някой, който казва: "Ще ви оправя за 800 дни"...?! Излъгани надежди...! Ами големите телевизионно-телефонни измами от рода на "Лесни пари"... За тези които не знаят - предаванията са на запис!
Но... да се върнем на нашия случай. "Някой трябва да ги спре" казва преждеговорещия! Но кой...?!!! Няма кой... това е България! Ако хората, засегнати от това не се обединят и не си помогнат сами - няма кой! Нито от съд, нито от полиция, нито от медии не вярвам някой да помогне! "Делото на давещите се е дело на самите давещи се" Изпитвал съм го на гърба си! Но тука има една тънкост - обединението! При българите това е абсурд! Поговорката "Щом гори чергата на съседа ти, ще запали и твоята" никой не я разбира в България! И никой няма да се втурне да гаси... Кой от непукизъм, кой от страх... Ако това се случваше в друга държава хората щяха да се организират - всеки щеше да грабне кол и брадва... или каквото има там и щяха да "отрежат главата на ламята ВЕДНАГА"! Но тука е България... пълно е с овце... и ще ни доят и ще ни стрижат!!! Свестните отдавна се махнаха от тая страна...! И правилно! Останалите тука въобще не могат да си представят какво е това ИСТИНСКИ ЖИВОТ!!!
цитирай
171. анонимен - ima nadejda
08.07.2010 02:10
emi kakvo da vi kaja i az kato si4ki ostanali tyk ot 3 godini dqdomi igrae tazi igra Ush da spe4eli nesto no ne pora4a nikakvi raboti ama az se 4udq samo edno v tezi pisma sled sqka tombola ima lica koito sa spe4elili pitam se dali e vqrno da li sa istinski tiq hora i ostanah v zagadka izvesno vreme 4udeiki se dali sreshty 60 stotinki mojesh da spe4elish 100.000 leva emi mai moje nqkoi ako e gledal telaviziq minalata godina nz po koq programa go davaha no edin 4ovek na vazrast spe4eli 100.000 lv nz kolko e zakonna ama shtom i po mediite go davaha zna4i ima neshto a za vsi4ki koito kritikuvat ne e lesno da spe4elish nqkoq nagrada shtoto po4ti cqla bulgariq igrae i predimni starite hora viji i zdravi i az ne vqrvah no sled koto go vidqh po televiziqta dano da ima neshto ili toq deto spe4eli trqbva da e bil bashtamu na teodor cekov :D:D:D ina4e razbiram 4e si4ki sme razo4erovani 4e ne pe4elim no ot ot cqla bulgariq bulgariq nqkoi da spe4eli e 1 ot 5000 ;)
цитирай
172. анонимен - обезверяващо, обезсърчаващо, озлобяващо, излизащо
08.07.2010 19:22
Четирима на първи юли спечелили регионални награди по 1500лв., други по-рано спечелили други награди, самолетни билети, незнам какво си. Е що пък един не е попадал досега в този сайт, че да се похвали, да рече: "Ей, я по-полека с песимизма, то да не е лесно от толкоз народ да спечелиш ти" Само ние, пишещите тук ту ги оплюваме, ту надежда плаха си даваме. Вярно, че май цяла България са зарибили, та е трудно да се спечели, ама пък толкоз хич да не разбера за някой спечелил. Обезверяващо, обезсърчаващо, озлобяващо и в крайна сметка излизащо от играта. Нормално е. Като започне да се случва с повечето хора, приходите им ще намалеят, обаче на тях пък им пука на жилетката, ще се насочат към други неразработени територии с други балъци. Така че само си чешем крастата да говорим.
цитирай
173. анонимен - moshenitsi
11.07.2010 10:57
moshenitsi
цитирай
174. анонимен - az su6to igraq
16.07.2010 11:04
i sum si poru4vala predimno enciklopedii.dovolna sum-zasega!ne sa mi pra6tali neporu4ani knigi.a i tova e istina-trqbva da pro4ete6 vnimatelno pismoto i ako iska6 moje i da ne poru4va6 ni6to.a za tezi knigi,koito se 4udite ot kude sa bez da ste gi poru4vali,ima variant da sa ot otgovor na va6e pismo,s koeto se zaduljavate da kupuvate po 1 kniga na vseki 6 meseca.moje da se otkajete na telefonite na firmata
цитирай
175. анонимен - Да се обърнем към "Господари ...
07.08.2010 07:33
анонимен написа:
анонимен написа:
Да се обърнем към "Господари на ефира"- да ги проверят тотално - регистрация по Търговския закон, Сметна палата, Плащане на данъци, Разхищение на тонове хартия за тъпите им олигофренски и инфантилни писма, фалшиви бижута и часовници, елементарни "хватки"- изобщо ГАДОВЕ


Хич не е зле предложението.

цитирай
176. анонимен - ЖЕНА МИ СЪЩО СЕ ОПАРИ
30.08.2010 19:45
ЖЕНА МИ СЪЩО СЕ ПОДЛЪГА ПО ТОМБОЛАТА И "ПОДАРЪЦИТЕ" НА СТОЙНОСТ 570ЛВ КОИТО ВПОСЛЕДСТВИЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТИ И АКО ТОВА Е КОРЕКТНА ТЪРГОВИЯ В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ
цитирай
177. анонимен - Поуката
02.09.2010 13:56
Глупостта и алчността са вродени и могат да бъдат оползотворени честно и законно. Никой не е виновен за "качествата" и крив на доброволно потърпевшите! Вервайте Ми!
цитирай
178. анонимен - Аз мисля, че това със томболата е ...
12.01.2011 14:50
Аз мисля, че това със томболата е измама, всичко е заради пласирането на книгите, които не са лоши но са много скъпи. Играя отдавна, но знам че няма такива печалби. Само не зная какво трябва да направя за да престанат да ми пълнят пощата с тези глупости.
цитирай
179. анонимен - "катастрофирал"
13.01.2011 19:50
Действително изпращат ни много любезни писма с уговорката,че ако изплатим
цялата сума наведнъж за даден продукт,ще ни включат в специалната томбола,
от която можем да спечелим 500 лв.На няколко пъти плащах цялата сума, но нито
един път не са ме удостоили с обещаната печалба. Нещо повече: не открих в
рамките за 2010 г. да е изплащана печалба от 500 лв. На какво прилича това ?
Пълна измама. Същото се отнася и до лекия автомобил, за който дори ми се
изпращаше символичен ключ, с което искаха да кажат, че ,ето на, скоро този
ключ ще бъде ващ. Нищо подобно. Пълна измама. За 3 години, в които участвах
в тази томбола, съм закупил от тази фирма посредством каталозите, книги и
други продукти за над 2000 лв./С тези пари човек би могъл да си купи една лека
кола/.Други случаи имам абсолютно подобни със случая на онази бабичка, на
която номерът и е съвпадал с номера,изтрит под златното покрите. НИ ЗВУК,
НИ ГОВОР, както се казва. Все едно да чакаш от умрял писмо. Затова драги
приятели граждани, не се връзвайте на тези въдици. Съжалявам,че го казвам
така, но вече ми е ясно,че всичко е било заблуда. За мен това е катастрофа
в това трудно,непоносимо,отвратително време. Пазете парите си, за да имате
възможност да си купувате поне ХЛЯБ и ОЛИО,пък и други жизненоважни
продукти, на които цените стават все по-високи с всеки изминал ден, ЗА ДА
ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ НА НЕНАСИТНИТЕ ЛАКОМИ ЛАМИ.
Искам да ви пожелая през тази 2011 г.да опазите здравето си преди всичко !

цитирай
180. анонимен - anonimen
10.12.2011 15:33
i az popadnahh v taq kletka
цитирай
181. анонимен - stereke
13.01.2012 14:43
МОШЕНИЦИ,ОБИРДЖИИ, ЛЪЖЦИ,ИЗМАМНИЦИ,ПИЯВИЦИ,КЪРЛЕЖИ,ХИЕНИ И ЛИСИЦИ ИМАМ ВЪПРОС:КАК ТАКА ВСИЧКИ СПЕЧЕЛИЛИ В ТОМБОЛИТЕ ДО СЕГА ВСЕ СА ОТ ГОЛЯМИ ГРАДОВЕ?!?!?А ЗАЩО САМАТА ТОМБОЛА НЕ СЕ ИЗЛЪЧВА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА?!?!?!???
цитирай
182. анонимен - buying car leasing new vs
25.01.2012 05:46
His powers give dispensation from top religious order and colorable position. http://ixoyfgu.com
цитирай
183. анонимен - Кажете, моля,
03.03.2012 23:42
как да процедирам: Обадиха ми се от някаква агенция преди 10тина дена, че дължа някаква сума за нещо, което съм била поръчала от РД преди 3 години и според тях не съм се издължила. Това е абсурдно - до ден днешен нямам никакви задължения към никого, камо ли пък към РД. Отрекох да имам дължима сума, а оня идиот ми иска документ за плащането - кой пази касова бележка отпреди месеци, че и от 3 години?! Не я пазя естествено и така му и казах, а той ми цитира закона, че документи трябвало да се пазят 5 години.... Да, така е по закон, но кой пази толкова време касова бележка при такава ситуация? Това не е фирмен документ!!! Сумата е около 50лв....така ми казаха. Как да не ги платя отново тези пари и могат ли да ме задължат да платя сумата? Питам го аз: А вие как ще ми докажете, че не съм ги платила? - а той ми отговаря: Ами - докажете, че сте ги платили като ми покажете документ.....
цитирай
184. анонимен - относно дължими суми на издателството
08.03.2012 20:08
Получих обаждане по телефона от някаква фирма.Женски глас ме предупреди,че дължа 29 лева на Рийдърс Дайжест отпреди години.Не повярвах на ушите си. Уж бях лоялен клиент,единствен в окръга и изведнъж след три години съм им длъжница. Бележки от записите не пазя.Как да им докажа,че съм била винаги коректна с тях.Изглежда не са ограбили достатъчно наивници като мен.Признавам книгите им са хубави,но достатъчно скъпи за пенсионер като мен.И въпреки всичко съм им се издължавал до стотинка.Даже съм получавала и награда за това.И сега изведнъж, след три години,хоп дай 29 лв. Само толкова ли им трябват?Ще им изпратя всички книги обратно,за да ги продадат отново,та дано забогатеят
цитирай
185. анонимен - Не се предавайте!
26.03.2012 21:05
Здравейте,както всички разбрахме РД са дали лошите си кредити на агенция за събирания.Мисля,че е Кредит експрес или нещо подобно.Купувала съм книгите им през 2008/2010г.Книгите са хубави,аз съм доволна и бях доволна до момента в който след 3-4 г.затишие,пристигна писмо,че им дължа сумите на две книги+ едно доплащане.За доплащането се съгласих,въпреки,че беше некоректно от тяхна страна(уж имах бонус към една книга),платих си го.Но двете книги няма сила,която да ме накара да платя,тъй като не съм получавала тези книги!Уважаеми дами и господа,не се подлъгвайте да плащате нещо,което не сте получавали или което вече сте заплатили!Нека съдят,как ще го докажат?Не се притеснявам да се изправя пред съда.Ще им се наложи да доказват,че тези книги са дошли у нас.Нито една пратка не е била с наложен платеж,нито едно писмо не е било препоръчано.Особено към възрастните хора се обръщам,не се страхувайте и не хабете здравето си да се ядосвате.Оставям един имейл адрес,който желае нека се свърже с мен,ако трябва заедно ще уведомим съда или телевизиите.roki03@abv.bg

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: liliahristova
Категория: Политика
Прочетен: 629709
Постинги: 77
Коментари: 549
Гласове: 2062
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930