Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2007 00:10 - "Слушате ли ме внимателно?"
Автор: liliahristova Категория: Политика   
Прочетен: 2684 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 27.09.2007 00:27


     (Въпросът е на Генерала към подчинените му подпартийци)     
   Информационната агенция "Фокус" направи специална страница, посветена на местните избори: http://izbori.focus-news.net/?id=n65.  Отворих я с намерението да се запозная с последните новини за различните кандидати, но, уви - герб, герб, герб... Като че ли само партията ГЕРБ ще се явява на избори на 28 октомври. Ако ще е така и занапред, новинарите от "Фокус" направо да си търсят работа при Цветан Цветанов. 
      Преди да се усетя за капана, прочетох последната новина - от Сливен. Аплодисменти за кмета Йордан Лечков и неговия предизборен щаб - това е акцентът в дописката. Местният репортер е пропуснал да попита кмета си защо ще подпомага стачкуващите учители със събиране на помощи, след като в неговите правомощия е да помогне за решаване на някои от поставените въпроси. Дори претендентът за софийския стол Слави Бинев днес заяви пред Коритаров, че кметът може да подпомогне учителите с допълнително финансиране, след като няма как да увеличи заплатите им. За какво му е на Лечков да събира "пари и помощи" за стачкуващите учители? "Помощи" - представете си, какво е това, дрехи ли, суха храна ли? Утре може и по един гербер да им закичи на ревера, до лентичката за стачка.
  Уважаеми избиратели, внимавайте, като четете! Така ви подхлъзват, че няма да се усетите как с вързани очи ще стигнете до урните!
    (P.S. Пак ще "редактирам", иначе няма да ме разберете. Докато пишех този постинг, цитираната страница ту изчезваше, ту се появяваше, като 10 минути след полунощ на нея остана само текстът за Сливен. Всичко друго се изпари! Това се случи между първата и втората ми редакция и няма как да се заблуждавам, че е само моя среднощна халюцинация...)
    



Тагове:   МЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. liliahristova - За съжаление и учителите са докарани
27.09.2007 12:44
до положение, в което да преглъщат много унижения. Понеже имам и нов постиг за тях, нека заявя и тук: аз уважавам учителите, подкрепям исканията им и съм напълно съгласна, че те трябва да живеят без финансови проблеми, за да работят спокойно.
Но пък, както забелязвате и Вие, мнозина от тях не са адекватни на съвремието, не учат учениците си на нетърпимост към престъпността, дори не ги учат да спазват законите и наредбите, не ги учат на елементарна хигиена и дисциплина. Да, става дума пак за най-малките, за първите школски години, после нещата вече са изпуснати.
Много пъти съм го казвала, но ще повторя: Учителите са длъжни да бъдат и възпитатели: и по закон, и по съвет са длъжни! И извън работното си място те трябва да са образец на поведение - както за учениците си, така и за техните родители.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: liliahristova
Категория: Политика
Прочетен: 630118
Постинги: 77
Коментари: 549
Гласове: 2062
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930