Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2007 13:33 - Бедни ми, бедни софиянци, какво ви се пише!...
Автор: liliahristova Категория: Политика   
Прочетен: 8591 Коментари: 27 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     В дните, когато пред Президентството всеки понеделник се събират хора, които искат Гоце да се оттегли от върха на държавата заради агентурното си ДС минало, неговата партия избра друг служител на бившата Държавна сигурност за кандидат столичен кмет - Бригадир Аспарухов. Помните ли кой е той?
     Разузнавач от Първо главно управление на ДС, работи зад граница около 30 години. По неофициална информация е резидент на КГБ.  През 1991 г. оглавява Националната разузнавателна служба (НРС). Провокира огромен скандал, който завършва със свалянето на първото демократично правителство на Филип Димитров. През 2000 г. прокуратурата го обвини в длъжностно престъпление, а именно, че като директор на НРС през 1993 г. е унищожил оперативния отчет и архивните материали на секретния сътрудник на ДС Атанас Тилев с агентурно име "Румянцев". През 2001 г. Бригадир става народен представител от БСП и депутатският му имунитет налага спирането на делото от военноапелативния съд.  Въпреки това през 2002 г. бившият премиер Сакскобургготски го предложи за координатор на спецслужбите. Добре, че НАТО твърдо отказа подобно назначение, което предизвика доста сътресения в жълтото правителство.
     Как ли ще се почувстват софиянци, ако, не дай Боже, този човек се намести в кабинета на столичния кмет? Що за европейска столица ще бъдем, ако ни управлява бивше ченге? Колко ли зависими от него хора има, които все още му козируват и слугуват, за да не издаде тайните им? Ей, тези бивши служители на Държавна сигурност са се вкопчили в управлението на България и не го изпускат. Дълбоки корени са пуснали, а клоните им разлистват пъпки в цялото ни общество. Ще дам пример с едно дърво, което удивително яко се е вкопчило в живота.
image

image
  



Тагове:   Какво,


Гласувай:
0



1. ivoyonkov - Прекрасна статия Лили!
02.09.2007 13:43
Напълно съм съгласен с теб!
цитирай
2. анонимен - kombakova
02.09.2007 14:12
Това е реалността в нашата политика!Затова сме последни в Европейският съюз по всички свери на човешкия живот!Гледам Анимал планет и се чудя!Внимание към животните!Представи си към хората?Къде сме ние......................
цитирай
3. thomas - И аз се палех...
02.09.2007 14:13
И аз се палех, но през 1992 година. Сега нещо не мога да разбера кое всъщност е важното - да имаш качества или да си бил послушен на правилните хора от днешна гледна точка (т.е. по тогавашните стандарти значи да си бил непослушен). Цялата работа ми заприличва на "ти улучи" или "ти не улучи". Ако тогава си бил активен и си работел за държавата, днес трябва да си извън играта. Защо? За да бъдат в нея други. Друга причина има ли? Последно разузнавателните служби хубаво нещо ли са, или са лошо. И ако са лошо, защо и днес си имаме такива, и защо го има ЦРУ. И защо КГБ е лоша, а ЦРУ - добра? Дали отговорът е толкова еднозначен и през 2007 година, когато виждаме какво стана и продължава да става в Ирак? Тогавашните разузнавачи били сгорчавали живота на невинни българи. Невинни, ама от сегашна гледна точка. А сегашните на кого го сгорчават? Ами най-вероятно на други невинни, само че от гледна точка на някое бъдещо време. Изобщо разузнаването очевидно се бори с политически противници, а не с престъпници - за последните си има полиция.
цитирай
4. liliahristova - Разузнавателните служби няма да изчезнат,
02.09.2007 14:20
обаче в нормалните държави те са подчинени на парламент и правителство, не на една партия. В България след 1944 г. и до 1989 г. разузнаването беше подчинено на Българската комунистическа партия, а заедно с това и на КПСС (Комунистическа партия на Съветския съюз). Ето затова бившите разузнавачи не трябва да заемат ръководни постове във възстановената демократична България.
Има огромна разлика между служба на държавата и служба на партията! Да сте чули за някой легендарен разузнавач, с изключение на съветските, в коя партия е членувал?
цитирай
5. sparhawk - Няма да спечели Бриго
02.09.2007 14:57
и второто място ще му е трудно :) Спокойно, не вярвам софиянци чак така да са издивели. Бат Бойко ще си спечели.
цитирай
6. ivoyonkov - как така ще спечели?
02.09.2007 14:59
Разсмиваш ме, ще спечели десният кандидат на ДСБ и СДС, Бойко да си ходи у Банкя и на гроба на Живков да си поплаче, Пашата ще го успокоява и ще му бърше сополите.
цитирай
7. liliahristova - sparhawk, не заклинай така, моля те!
02.09.2007 15:07
На кого ни оставяш - ако не единият, то другият генерал да ни управлява!
София е цивилен град, не искам да е поредното укрепление на пагоните. Виж например Русе с кандидат о.з. генерал Ваньо Танов (ГЕРБ). И той от ДС-арите...
цитирай
8. miton - Пак ще се срещнем - след 20 години...
02.09.2007 17:18
Макар и със затихващи функции, участието на ДС в у-нието на държавата ще се проточи още 20-тина години, най- много. И вече само на отделни нива и позиции. Това , разбира се, въобще не ме успокоява, за моето поколение няма много време за втори шанс.Остава да се надяваме, че всички ние ще направим така, че след 20 години разузнавачите да се занимават с разузнаване , а не с вътрешна политика!
цитирай
9. liliahristova - Разбира се, че и Бойко е бивш!
02.09.2007 19:13
bloghead, трябва ли да имам силни познания за ДС и контраразузнаването, за да напиша своето мнение? Колкото до упреците за моите познания по българската политика и софиянци, не съм съгласна.
Първо, коренячка софиянка съм. Няма начин да не разбирам съгражданите си. Истинските, имам предвид. Защото има и други, които купуват скъпи жилища в София и се правят на столичани, ама акълът и поведението им са чалгаджийски.
Второ, от политика все нещо разбирам, защото 17 години участвам в демократичните процеси, доколкото са моите възможности.
А дали Бойко или Бриго ще иде на балотаж - все тая. И единият, и другият имат общ политически родител - БСП.
цитирай
10. анонимен - Няма бивше ченге
02.09.2007 19:43
така както няма и бивш негър.
Люси
цитирай
11. gantree - до Лили, коментар 10
02.09.2007 20:51
извинявай, Лили, но това, което си написала е досущ като думите на онзи кретен от СДС - София - Борислав Бориславов - за тока по релсите на трамваите; аз също съм кореняк софиянец, но никога не бих си позволил такова високомерно и пренебрежително отношение, каквото си позволяваш ти;
ако си мислиш, че от "пиедестала" на кореняк-софиянец изглеждаш великолепно - лъжеш се, уверявам те най-приятелски;

колкото до Бриго Аспарухов - можем само да се радваме, че комунистите този път не се маскираха, а открито извадиха и показаха истинското си лице, да го видят всички какво е; Бриго е тотален лузър и го знае прекрасно, но има и още един позитив в неговата кандидатура - ще си върне червените, ще дръпне останките от НДСВ от Бойко Борисов и ще го извади от равновесие - не за друго, а защото именно благодарение на червените и жълтите гласове досега Борисов печелеше и се маскираше като дясно;
цитирай
12. nakom - точно такава столица каквато сте сега
02.09.2007 22:56
пълен кенеф управляван от мутра.и тъпкан с идиоти горди че расли в ючбунар
цитирай
13. nakom - сори лили
02.09.2007 22:57
видях ти снимката след като ти прочетох хленчовете.не прецених правилно.на тая възраст е нормално.
цитирай
14. ivoyonkov - nakom, защо не си си сложил снимка?
02.09.2007 23:44
nakom, ставаш груб, нещо си ядосан, какво те жегна толкова?
цитирай
15. thomas - Сигурно коренящината :-)
02.09.2007 23:49
Предполагам, че го е подразнила "коренящината" на авторката. И аз не мога да понасям хора, които мислят, че това, че са родени в София, им дава някакви особени права да са по-качествени, по-културни и всичко друго по-. Впрочем, за да имам право да се възмущавам, без да мина за засегната страна, да поясня, че и аз съм такъв :-) но познавам много качествени и културни хора от провинцията, както съм виждал и много дегенерирали софиянци, които смятат, че всичко трябва да им дойде "отгоре", защото те са специални.
цитирай
16. ssstto - дааам като въ чета и ми се струва,че
03.09.2007 00:03
всичките красиви,умни и демократични софянци са избягали в чужбина и са останали само дегенерати,лузъри и партиики за които гласуват само на семействата на партийците,Ю.Н.
цитирай
17. анонимен - ВЪН Червения о.з. генерал
03.09.2007 00:53
Както казваше навремето дядо Пимен, лека му пръст, "да ни пази Господ от душмани и комунисти!"
По нагла кандидатура бившите комунисти едва ли можеха да си измислят, но който се подиграва със Софиянци, накрая свършва зле!
Браво на авторката и ако до вчера съм се чудел има ли смисъл и за кого да гласувам на тези кметски избори, то сега съм сигурен ПРОТИВ какво и кого ще гласувам! Да изгоним от София Червения о.з. генерал и Господ да ни пази от такива като него и другарите му!!
цитирай
18. ivanko - ДС/БКП
03.09.2007 09:56
"Бриго Аспарухов подчерта и че има сериозен принос в развитието на кариерата на настоящия градоначалник Бойко Борисов, с когото били добри приятели."

http://www.dariknews.net/view_article.php?article_id=176130
цитирай
19. thomas - Той и сега ще има...
03.09.2007 10:13
Понеже разни елементарни настръхнали хорица ще излязат да гласуват за Бойко (понеже десните ще извадят пак някой неизбираем), само и само да не спечели Бриго :-)
цитирай
20. nakom - софия никога не гласува за
03.09.2007 15:14
винаги гласува против.в това отношение е най-азиатския град в държавата
цитирай
21. nakom - @ivoyonkov
03.09.2007 15:16
отчета за снимката устно или писмено го искаш ;-)?
цитирай
22. liliahristova - gantree, не си ме разбрал правилно
03.09.2007 23:18
или аз не съм се изразила добре, но подчертаването на корените беше насочено конкретно към автора на пост 9, който ме упрекна, че имам слаби познания за софиянци. Само затова!
Сравнението с Борислав Бориславов го преглъщам, само защото не се познаваме.
цитирай
23. gantree - @ liliahristova
05.09.2007 20:59
напротив, много ясно си се изразила даже, цитирам те:

...
Първо, коренячка софиянка съм. Няма начин да не разбирам съгражданите си. Истинските, имам предвид. Защото има и други, които купуват скъпи жилища в София и се правят на столичани, ама акълът и поведението им са чалгаджийски.
...

това, че си кореняк изобщо нищо не означава; за Бориславов нямаш нищо за преглъщане - изобщо не те сравнявам с него, опазил ме Господ, а с думите му; твоите думи за "правещите се" на столичани просто не ти правят чест
цитирай
24. liliahristova - Eх, Gantree, защо се заяждаш?
06.09.2007 00:12
Не ти прави чест. Имах добро мнение за твоите постинги в един форум...
Ще повторя: когато някой си позволява да ми казва, че имам слаби познания за софиянци, ще му отговоря точно така - аз съм родена в София, родителите ми са от София и претендирам да познавам софиянци. Достатъчно, не слабо.
Ако някой се засяга на корени, си е за негова сметка.
цитирай
25. thomas - Не, не ги познаваш...
06.09.2007 01:14
Защото те вече не са тези, които познаваш. Всъщност го доказваш със собствените си думи - там, където казваш, че не броиш за софиянци онези, които си купуват скъпите апартаменти в София. И да ти харесва, и да не ти харесва - това са софиянци - хора от всички краища на България. А онова, което ти наричаш така, е изчезваш вид. И впрочем няма нужда от кой знае колко съжаление за него, защото не носи никаква енергия за развитие. За голямо съжаление новият вид пък не носи положителна енергия.
цитирай
26. liliahristova - Е на това му се казва виртуален комфорт!
06.09.2007 23:47
Аз пиша за пипалата на Държавна сигурност, те ме обвиняват в обич към родния град!
цитирай
27. gantree - грешка
07.09.2007 12:57
не те обвинявам в нищо, опазил ме Бог; просто се опитвам да ти кажа, че хората в София не са ти направили нищо лошо, че да ги разделяш на кореняци и навлеци от провинцията
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: liliahristova
Категория: Политика
Прочетен: 629602
Постинги: 77
Коментари: 549
Гласове: 2062
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930